Реклама / Ads
11| 6304 |20.12.2010 НОВИНИ

Арестуваха двама за уреждане на изпити в ЮЗУ

.
За уреждане на изпити в Югозападния университет в Благоевград са арестувани двама души. Според съобщението на МВР - служители на ГДБОП, съвместно с колегите им от териториалното звено в Благоевград и разследващи полицаи от ГД „Досъдебно производство” са разбили организирана престъпна група, осъществявала корупционни практики в университета.
 

Участниците в престъпната схема посредничели на студенти от един от факултетите за успешно полагане на изпити. Срещу определено възнаграждение благоевградчаните Д.В. и Х.И. уреждали добри оценки на бъдещите висшисти. По първоначални данни цените на „услугите” варирали между 200 и 500 лева. Част от събираните суми, както и личните данни на студентите, двамата предавали на М.М. – преподавател в университета, пред когото курсистите трябвало да се явят на изпит, съобщават от полицията.

Спецполицаите заловили Д.В. и М.М. в София, в момент на предаване на сумата от 1000 лева и списък с имената и факултетните номера на петима студенти. При последвалите процесуално-следствените действия на територията на Благоевград антимафиотите открили множество студентски книжки и лични данни на възпитаници на Югозападния университет.

М.М. и Д.В. са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. Продължава работата по документирането на престъпната дейност на задържаните, както и установяването на други участници в престъпната схема.

Frognews.bg пропомня, че преди време заради подобни схеми бе арестуван преподавателят от УНСС Петкан Илиев, който в последствие бе уволнен от ректора на университета проф. Борислав Борисов, въпреки че вътрешната проверка в учебното заведение показа, че няма нарушения в работата на Илиев. Петкан Илиев и 37-годишният му съучастник Боян Тренчев бяха задържани заради подозрения за организирана престъпна група за купуване на изпити в УНСС. В последствие двамата бяха освободени от ареста срещу парична гаранция. На Илиев бе повдигнато обвинение за търговия с влияние, но и досега делото не е влязло в съдебна зала.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5802 |18.12.2010 Цигарена афера остави двама в съда . 6| 8758 |16.12.2010 Арестуваха шеф на следствен арест заради връзки със Сумиста . 2| 4994 |13.12.2010 Осъдиха двама източвали 300 хил.лв от Комисията по бедствията . 0| 4977 |19.11.2010 Арестуваха трима измамници при акция „Ваксината”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads