Реклама / Ads
0| 5138 |06.05.2013 НОВИНИ

Арестуваха Президента и Испанеца за банков обир

.
Столични полицаи са спипали двама, известни в ъндърграунда като Испанеца и Президента, които са заподозряни, че са извършители на опита за банков обир на "Алиянц".
 

Към 21,35 часа снощи на ул. "Капитан Тодор Ночев" при обход на маршрута, екип на автопатрул от Четвърто РУП забелязали двама съмнителни мъже, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те се движели по улицата към бул."Джеймс Баучер", но като видели полицейския автомобил, сменили посоката. Полицаите ги настигнали и ги спрели за проверка.

 

При проверка на самобичността им е установено, че единият е Д.Ц. /33 г./ - Испанеца, а другият е П.С. /35 г./ - Президента, и двамата от София. Справка показала, че първият е регистриран и осъждан за кражби, грабежи и имами. И вторият е с множество криминални регистрации от същото естество и е осъждан за кражба.

 

При обиска полицейските служители намерили у тях маски с прорези, ръкавици и радиостанции, а също и плик с перилни препарати. У Президента полицаите открили и връзка със секретни ключове, за които служителите на реда установили, че са от вратата на съседно на банковия клон помещение. Там са открити инструменти за взомяване и трион, забит в стената откъм банката. Двамата мъже са задържани в полицейското управление с мярка за 24 часа.

 

 

Предприето е претърсване в жилищата на двамата задържани в ж.к. „Люлин". От гаража на П.С. са иззети множество инструменти, които биха послужили за взломяване. Пред апартамента на Президента са задържани сестра му А.Ш. /33 г./ и Б.Т. /35 г./ - Буйката от Вълчи дол, също известен на полицията с регистрации по чл.195 и чл. 329 от НК и осъждан за кражба.

 

По случая е образувано досъдебно производство по чл.195 от НК. Предстои доклад на материалите пред Софийска районна прокуратура. Работата по случая продължава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6316 |02.05.2013 Арестуваха шестима българи в Гърция за трафик на хора . 0| 5804 |30.04.2013 Арестуваха крадец на банкомат на пл. "Славейков" . 10| 5851 |27.04.2013 Дилов-син: Сега е звездният час на феята на зъбките, т.е президента . 13| 6173 |09.04.2013 Цветлин Йовчев е подал оставка като шеф на кабинета на президента Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads