Реклама / Ads
7| 6863 |29.08.2019 НОВИНИ

Арх. Борислав Игнатов: Политици заблуждават привържениците на ЦСКА за нов стадион

.
Арх. Борислав Игнатов
Нов стадион ”Българска армия” не може да бъде построен на същото място с действащата законова база, а политиците, които твърдят това, заблуждават стотиците хиляди привърженици на ЦСКА. Това заяви арх. Борислав Игнатов, кандидат за кмет на София на обединение ”Демократична България”, при среща с граждани в Борисовата градина.
 

Ръководството на клуба представи вчера плановете си пред министъра на спорта Красен Кралев. По-рано кметът Йорданка Фандъкова заяви, че няма никакви пречки за изграждането на съоръжение в рамките на сегашните граници на обекта.

Игнатов, който е председател на Камарата на архитектите в България, обясни, че ограничението за ново строителство не идва от изготвяния в момента Подробен устройствен план (ПУП) на парка. Проблемът е в Закона за устройство на територията, чл. 43, който изисква при реконструкции местата за паркиране да бъдат в границите на имота. За стадион "Българска армия" изискването е за 3000 паркоместа, а те няма къде да се разположат, каза Игнатов.

 

По думите му друг проблем е, че стадионът реално е без улица до него. "Аз мога да помогна, тъй като познавам опита и практиките на европейски и американски градове по тази тема", заяви той и даде пример с Мюнхен и Милано, където противникови отбори ползват един и същ стадион за мачовете си.

 

Игнатов даде идеята новият стадион на червения клуб да се построи на мястото на националния стадион "Васил Левски", а сегашният да остане като тренировъчен. "Сега в София има пет-шест клубни стадиона, които са на лошо ниво, в същото състояние е и националният", обясни той и предложи да се изгради един клубен, който да се ползва от различните софийски отбори, и един нов национален.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 32333 |06.08.2019 Уволненият шеф на НЕК проговори – никой не може да спре ДПС, корумпираните политици и олигарси . 8| 5511 |01.08.2019 Прокуратурата ”изчисти” и шефа на НСлС Борислав Сарафов . 6| 4403 |26.07.2019 Корнелия Нинова: Позволиха бизнесът неконтролируемо да купува политици . 12| 5833 |26.07.2019 Иван Тодоров: Нямам връзка с политици, не зная откъде идва атаката срещу „Тад груп“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads