Реклама / Ads
16| 6855 |10.06.2020 НОВИНИ

Министерският съпруг арх. Захариев обясни колко е нужен хотел-опорна стена на Алепу

.
арх. Ангел Захариев
На плаж Алепу природа няма. Тя е унищожена от свлачището. Имахме избор - или да оставим там кратер, или да създадем продукт с добавена стойност. Това ни мотивира да работим на обекта.
 

Това заяви пред bTV арх. Ангел Захариев от “A&A Architect” и съпруг на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 

Припомняме, че скандалът със спорния строеж на Алепу се разгаря с пълна мощ от миналата седмица. Започнаха и проверки от ДНСК и ВАП, а вчера стана ясно, че съдружник в архитектурното бюро, отговорно за проекта е арх. Ангел Захариев - съпруг на вицепремиера Екатерина Захариева.

 

Той показа снимка на района, преди строежът да започне. На нея се вижда изровен от свлачището склон над плажа. В същия дух беше и изявлението на бюрото вчера, че природата е унищожена от свлачището, а не от строежа. В същата позиция от бюрото зададоха няколко въпроса, на които отговориха сами.

 

"Твърде много пъти чухме, че това “не е от неговите компетенции”. Зададоха си въпроси, на които си отговориха сами. Заявиха, че не знаят как е прехвърлена собствеността. Това означава, че не знаеш за кого проектираш, не знаеш кой ти плаща", заяви пред bTV Мирислава Петрова - активист от "Да запазим Корал".

 

В същото време арх. Захариев обясни, че в момента строителството е спряно по изискване на режимите в мрежата от защитени територии "Натура 2000", тъй като в района гнезди рядък вид птица.

 

Шахтите в единия край на терена осигуряват достъп до подземната му част, обясни за пореден път Захариев. Противосвлачищното съоръжение има акт за въвеждане в експлоатация, което означава, че то действа и свлачището е спряно, уточни той. Асансьор обаче няма все още, тъй като той ще е необходим в бъдеще, когато конструкцията бъде засипана. От самото начало в района е известно, че се строи курортно селище, не сме крили нищо, статутът на земята е променен през 2007 г., много преди ние да започнем работа по проекта, обясни архитектът.

 

По план може да се строи на 6 метра от бреговата ивица, каза Захариев на въпрос на какво разстояние ще бъдат най-близките сгради до морето. Да, конструкцията е грозна, но защото не е завършена, обясни той.

 

Това прилича на основната линия, по която вървяха изказванията и на столичния кмет Йорданка Фандъкова за скандалния и проблемен ремонт на ул. Граф Игнатиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6403 |09.06.2020 Фирмата на мъжа на Захариева: Законността на строежа не е от нашите компетенции . 25| 16168 |09.06.2020 Съпругът на Екатерина Захариева е проектант на подпорния хотел на “Алепу” . 23| 5456 |07.06.2020 Захариева: Няма да има санкции заради ”Балкански поток” . 11| 4750 |02.06.2020 Екатерина Захариева: Кризата ще е по-тежка от тази през 2008 година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads