Реклама / Ads
10| 4145 |18.08.2023 НОВИНИ

Из архивите на ДС за Алексей Петров: Смел и атрактивен. Майка му гледачка на волове, баща му дървосекач в Коми

.
Източник: БГНЕС
Личното кадрово дело на Алексей Петров е разкрито като на член на ръководството на Националния осигурителен институт, представляващ Съюза за стопанска инициатива на гражданите.

Според документите Петров влиза в системата на МВР от 1977 г., когато постъпва в средното милиционерско училище в Пазарджик. Профилиран е в работата на щурмовите групи, изпълнява сложни и опасни задачи. Отличен спортист с черен колан по карате, многократен републикански шампион.

 

В психологическата му характеристика е определен като целенасочен, принципен човек. Алексей Петров от 4-ти клас се явява на всякакви изборни длъжности - от отряден председател и комсомолски секретар, навсякъде където е работил, включително на всички нива в МВР е избиран и предпочитан за ръководител.

 

Според неговата характеристика, той е личност с устойчива нагласа за самоутвърждаване, който не избягва сблъсъците и открито отстоява собствените си разбирания. В екстремални ситуации проявява изключително хладнокръвие, съобразителност  и бързи реакции. Затова многократно е използван при изпълнение на специални задачи. Обаятелен е и атрактивен.

 

Склонен е да отстоява справедливи каузи с оглед на своята ценностна система. Той също така е активна и динамична личност. Не избягва сблъсъци, влиза в спорове навсякъде, където работи. Когато е предложен за зам.-командир на отряда, той подава рапорт, с който настоява да бъде избран след допитване до колектива.

Семейството му е изключително бедно. Майка му е била гледачка на волове. Баща му е бил дървосекач в Коми.

 
Уволнява се като старши лейтенант на група Три в Отряда за борба с тероризма през 1992 г., когато е на върха на кариерата си. Без да посочва мотивите си за това.

 

Награден е за обезвреждането на двама румънски граждани, проникнали незаконно в България, които заплашвали, че ще се самоубият. Затова е награден с 30 лева и благодарност.

Награден и за най-значимия си успех. Когато е на 23 години участва в обезвреждането на западно - германската терористична група „Баадер – Майнхов“ заедно със службите на ФРГ.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2729 |18.08.2023 Жената, която беше ранена при покушението срещу Алексей Петров, вече е разпитана . 2| 2351 |18.08.2023 Защо убийства като на Алексей Петров остават в графа неразкрити? . 19| 11824 |18.08.2023 Огнян Стефанов: Митология е, че Алексей Петров е участвал в сглобката. Този човек бе изтъкан от комплекси . 32| 7670 |18.08.2023 Според експертизата: Алексей Петров е уцелен два пъти с автомат с хидрошокови патрони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads