Реклама / Ads
0| 8876 |18.07.2022 НОВИНИ

Арман Бабикян: Вътрешната битка в левицата се печели от Радев, а не от Нинова

.
Арман Бабикян
Когато дадеш третия мандат на Нинова и тя се провали за трети път - вътрешната битка в левицата се печели от Радев, а не от Нинова. Това каза по НТВ пиар експертът Арман Бабикян.
 

“Има публични изявления и на ИТН, и на ДБ, че те не искат да участват в кабинет с мандата на БСП. Ще видим какво ще кажат ПП. Ако е било сложно преди, сега стана още по-сложно”, категоричен бе той. 

 

“Имаше  един голям въпрос дали Румен Радев бърза да прави служебен кабинет, или по-скоро не би желал да носи този товар сега, а би искал да има редовно правителство. С това, че той не постъпи протоколно - не даде мандата на третата сила, а го дава на БСП, ми се струва, че по-скоро би желал да има кабинет”, обясни Първан Симеонов, анализирайки поведението на политическите сили. Неговото лично мнение баче е на противоположната позиция. “ДБ беше най-логични избор. Но се вижда, че последните две седмици между ПП и ДБ има известно напрежение. А БСП се държи изключително гъвкаво. Аз смятам, че ситуацията се е запътила към избори, но има 1 седмица да се измисли нещо”, поясни политологът Първан Симеонов.

 

Запазване на геополитическа неутралност, чрез избора да връчи мандата на БСП е ходът на президента, смята икономистът Евгений Кънев. “БСП е единствената възможност за продължаване на линията, която президентът прокарва - да се продължава сближаването с Русия, да се сключи отново дългосрочен договор с “Газпром”, евентуално да се спрат оръжията за Украйна и евентуално връщане на част от дипломатите”, каза Кънев. “Какви са били точните му мотиви остава загадка, но със сигурност виждаме, че той остава лоялен на геополитическата линия, която прокарва. В момента остатъчните депутати на Слави Трифонов са по-добра опция за някакво правителство, отколкото следващите два парламента би имал. Ако отидем на избори през октомври, ще има и последващи избори”, допълни икономистът. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4459 |03.07.2022 Бабикян: Ако всяко изречение започва с Аз, ще правим избори след избори . 0| 3074 |22.06.2022 Арман Бабикян: Насладата да набиеш управляващия бързо ще премине . 0| 3282 |05.06.2022 Екатерина Захариева: Вътрешната политика е пълен хаос . 0| 4649 |03.05.2022 Бабикян: Коалицията ще остане на власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads