Реклама / Ads
3| 3776 |11.10.2022 НОВИНИ

Асен Агов: От 2001 г. тъпчем на едно място. Никой вече не вярва на Борисов и Путин

.
Асен Агов
От 2001 г.тъпчем на едно място и сега сме на дъното. Във вопъла на Борисов има несигурност за създаване на такова евроатлантическо правителство, просто защото никой вече не вярва на Борисов, както никой вече не вярва на Путин. Това заяви журналистът Асен Агов
 

"Опозицията трябва да бъде уважавана, незавасимо каква е. В предишния парламент видяхме чистопробна простащина, в която уличният език кънтеше от трибуната. Надявам се в новия парламент да спорят с аргументи. Ако това се случи, най-вероятно ще напреднем и няма да е същото като в предишния парламент", посочи той пред БНТ.


По думите му обществото ни днес се дели на "ваксинирани" и "наръсени" и уточни, че "водачът на наръсените, който ще бъде част от новия парламент, използва опасен фашизоиден език на руската пропаганда".


По темата с войната в Украйна Агов сподели, че в последно време президентът Румен Радев е нанесъл сериозни репутационни щети на България. Според него е крайно необходимо страната ни да даде ясна позиция по отношение на конфликта.

Според политолога доц. Татяна Буруджиева вероятно пак ще станем свидетели на същите скандали и в новия парламент.


Трябва да се уважава опонентът, защото всяко друго поведение не е политическо, а граничи с друго интереси. Ето защо не бива да се сърдим, че хората обсъждат с неприязън това, което виждат, защото те не виждат политика, смята тя.


Счита още, че е важно да се конструира правителство, а не толкова да се приеме държавният бюджет и Народното събрание пак да се разпусне.


Една от най-важните задачи на тази парламентарна република е да се избере правителство. Един бюджет, дори и приет, е просто на хартия. Не можем да повторим същото нещо. Ако Народното събрание ще работи по 24 часа, за да роди само един бюджет, без да излъчи правителство, по-добре нищо да не прави, коментира доц. Буруджиева.


Тя добави, че очаква още с първия мандат да бъде сформирано правителство, пък дори и на малцинството.


Ясно е, че ако не стане с първия мандат, с каква логика ще стане с втория? 37% от хората отидоха да гласуват – крайно време е политиците да разберат, че хората искат от тях да си вършат работата, посочи политологът.


От своя страна бившият енергиен министър Мирослав Севлиевски изрази надежда новият парламент да не прилича на предходните два по кратък живот.


Президентът даде време на политическите сили да се разберат за парламентарните комисии и за някаква програма за приемане на правилник. Политиците ги избираме не да ни правят сеир, а да ни забавляват, напомни той.


По думите му все пак има нещо положително в последната 1,5 година и това е, че в българската политика влезе свежа кръв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2938 |05.10.2022 ЕС е съгласен да наложи таван на цената на петрола в нов план за санкции срещу Кремъл . 0| 3239 |02.10.2022 Асен Григоров: Срамът е за всички нас - общество, медии… . 2| 4955 |02.10.2022 Илиян Василев: Спасението от Путин не е в снишаването, а в изправянето в цял ръст . 3| 2740 |02.10.2022 Асен Василев: Гласувах за една променена България, в която Преходът да свърши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads