Реклама / Ads
0| 3462 |12.03.2022 НОВИНИ

Асен Агов: Светът няма да забрави жестокостта в Украйна, наемниците ще са пушечно месо

.
Асен Агов
Най-стъписващото в цялата история е жестокостта, с която се унищожават градове, убиват се хора. Това каза по БНТ журналистът Асен Агов относно войната в Украйна.
 

Тази жестокост е толкова стъписваща за жителите на свободния свят, че в крайна сметка не мисля, че предела на нашите възможности, е достигнат. Очевидно е, че сирийският модел се прилага интензивно в Украйна от самите руснаци. Не случайно един генерал от Сирия бе убит в Украйна.

 

Тези терористични методи на ужас бяха използвани в Хомс и Алепу. Считам, че бежанците се използват като оръжие, както в Сирия. Чувам, че сирийски войници ще се ангажират във войната като наемници. Башар Асад изби 200 000 сирийци. Светът няма да забрави тази жестокост. Светът няма да забрави всичко това. 


В Анталия външният министър на Кремъл каза ,че не са нападали Украйна, което е пълен абсурд. Русия се противопоставя на целия свободен свят. Украйна е заплаха за Путин, защото той вижда, че може да бъде демократична. А това може да е заразно за Русия.  С какво сега Путин ще плаща на наемниците. Трябва да се зачита избора на хората. Наемниците ще се използват като пушечно месо. Кой ще свали Путин - неговите хора. Нужно е нов екип в Москва. Когато дойдат последиците от санкциите, нека видим какво ще стане.


Колегата му Валери Тодоров се включи в разговора:  

Трябва да се преговаря на най-високо ниво. След като НАТО не могат да воюват, остава Украйна да се справя сама. Ясно е, че с военни действия не може да се действа. Трябва да се изгради федерална държава, така че да се запази целостта на Украйна. Трябва да има буферна зона между воюващите страни, докато текат преговорите. Русия и САЩ се упрекваха във войната в Сирия за употреба на химическо оръжие. Трябва да се положат усилия не към войната, а към преговорите.


Ясно е, че това противопоставяне е отзвук между противопоставянето на САЩ и Русия. Потенциална жертва е и Европа. Дали не е добре да се поддържат буферни държави. Украйна може да се приобщава към Европа, но да остане безядрена и извънблокова държава. Това ще е много кървава война. Моралната страна не е към Русия. Нещата трябва да се върнат към диалог на президентите и външните министри. Не бива да се говори унизително към Русия. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2924 |12.03.2022 Зеленски: 7 144 души бяха спасени от четири украински града в петък . 0| 66873 |11.03.2022 Няма спасение! Вместо неустойка от Русия за 1.5 млн. лева, България с ново споразумение за МиГ-29 . 0| 3101 |11.03.2022 Асен Василев: България няма да затваря ТЕЦ-ове . 0| 3054 |09.03.2022 Кремъл смята за ”опасен сценарий” изтребителите от Полша за Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads