Реклама / Ads
3| 3422 |24.08.2023 НОВИНИ

Асен Генов за Пригожин: Това е съдбата на всеки, който си позволи да излезе срещу режима на Путин

.
Асен Генов, журналист и блогър Източник: Стопкадър: Нова телевизия
”Има три възможни сценария за случилото се: Едното е да е шоу. Другото – той да го е инсценирал. Най-голяма е вероятността Пригожин да е ликвидиран. Това е съдбата на всеки, който си позволи да излезе срещу режима на Путин.”
 

Това коментира пред Нова телевизия журналистът Асен Генов по повод смъртта на Евгений Пригожин.

 

Припомняме, че самолет, на който се твърди, че се е возил създателят на военното формирования „Вагнер”, падна на територията на Русия вчера. Смята се, че самият Пригожин е загинал в авиокатастрофата.

 

Според политолога Любомир Стефанов падналият самолет може да е „споразумение за взаимноизгоден изход от ситуацията с неудобен сценарий за двете страни”.

 

Двамата коментираха и вътрешнополитически теми. Според Асен Генов държавният глава Румен Радев критикува предимно „Продължаваме Промяната”.

 

"Очевидно остротата на агресивното поведение на президента е насочена към ПП. Това е признак, че той още не им е простил своеволието на двамата "шарлатани", които се обърнаха срещу него. Костюмът на президента сякаш му отесня. Нека видим реализираното от него народно движение, как ще го поведе. Радев плува на вълните на народната любов, която го изведе на "Дондуков 2"", посочи журналистът.

 

Любомир Стефанов от своя страна изрази мнение, че процедурата по импийчмънт е тромава.

 

"Президентът очаква определена линия на поведение от опонентите си - той желае от тях да бъдат агресивни. Ако Радев иска да бъде политически лидер, трябва да заеме определена позиция. Всеки един от другите може да отиде на предсрочни избори, президентът може да си стои на "Дондуков 2" и да си приказва каквото си иска, нищо няма да му се случи. Много хора си задават въпроса какво работи всъщност президентът", допълни политологът.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4222 |24.08.2023 Петър Карабоев за смъртта на Пригожин: Има консенсус, че това е дело по лична заповед на Путин . 16| 4344 |24.08.2023 Байдън за смъртта на Пригожин: Малко са нещата в Русия, зад които не стои Путин . 0| 2865 |22.08.2023 Междусъседски войни: Скандал и изстрели с пистолет в Асеновград . 14| 3104 |22.08.2023 Насред пуста местност, облечен в камуфлаж - Пригожин: Правим Русия велика на всички континенти, а Африка – по-свободна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads