Реклама / Ads
0| 2267 |23.10.2024 НОВИНИ

Асен Генов: Връзката между политиците и избирателите се къса, когато политиците спрат да предлагат решения

.
Журналистът Асен Генов (вляво) Източник: Стопкадър: NOVA NEWS
"Връзката между политиците и избирателите се къса, когато политиците спрат да предлагат решения." Това мнение изрази в ефира на NOVA NEWS журналистът Асен Генов.
 

Той, заедно със социолога Яница Петкова коментираха темата за купения вот в страната.

 

„Винаги преди избори има акции срещу купения вот. Настоящата кампания се съсредоточи върху тези спецакции. Това, което изисква по-мащабни действия, е тежестта на вота с оглед ниската избирателна активност. Това може да окаже огромно значение при подредбата на партиите в 51-вото Народно събрание”, каза Петкова. Според нея партиите трябва да полагат значителни усилия, за да запазят доверието в процедурата на избиране на представителната власт.





„Трябва да анализираме и несвободния вот, който по някакви причини е предопределен. Купеният вот не е виден в мащабите, в които казват, че съществува. 50 000-60 000 са купените гласове, а останалият се дължи на комплексни фактори. Партиите признават съучастие в този процес”, категоричен е Асен Генов.

 

По думите му ако се говори за купен вот само през 30-те дни преди изборите, то в останалите месеци никой не реагира. „Хората виждат отказа от това да се поеме отговорност от страна на партиите”, допълни журналистът.





„Начинът, по който функционира българската парламентарна демокрация, отговаря на настроенията на обществото. Връзката между политиците и избирателите се къса, когато политиците спрат да предлагат решения. Въпросите, които поставят, са концентрирани главно върху слабостите на опонента, а не върху преимуществата, с които ще спечелят избирателите на своя страна”, уточни Генов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2285 |23.10.2024 POLITICO: Британската армия с германски акцент - Лондон и Берлин подписват исторически договор за отбрана . 0| 2260 |23.10.2024 Кметът Терзиев: Общинската система за качество на въздуха дава 12 пъти отклонение . 2| 2233 |23.10.2024 Беларус ще проведе президентски избори на фона на международни обвинения за липса на демокрация . 6| 11632 |23.10.2024 Юлиан Попов: Фейсбук мъдреците грешат - Европа не се разпада, тя е силна и устойчива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads