Реклама / Ads
1| 2146 |10.10.2024 НОВИНИ

Журналистът Емилия Милчева: Проблемът с контролирания вот е по-голям, отколкото с купения

.
Журналистът Емилия Милчева Източник: БГНЕС
"Генезисът на купуването и продаването на гласове се крие във всички нерешени проблеми на България, а те са няколко и МВР не може да се справи с това, защото "лекува" последствията."
 

Това мнение изрази пред БНР журналистката и политически наблюдател Емилия Милчева и уточни:

 

"Знаем как с отписване на дългове и чрез търговци на дрога се влияе за купуване на гласове. Колко от тези проблеми, свързани с бедността и с уязвими групи от хора, изолирани и гетоизирани, е решило през всички тези години, което и да е било правителство на власт? Нито един! А къде се купуват и продават гласове - в демокрациите, които са неразвити или са в упадък".  

 




Милчева е категорична, че демонстрираната от МВР активност е заради "говоренето на висок глас за списъци с имена на купувачи":

 

"Не вярвам в тези акции на МВР, защото те не могат да обхванат всички групи, а те са заради нерешени проблеми на самата държава от самата държава и не са от вчера", изтъкна журналистът.

 

Тя подчерта, че проблемът с контролирания вот е по-голям, отколкото с купения.

 

"Защото контролираният вот тотално зачерква всякаква надежда в човека, който е толкова потиснат и обвързан с този, който му дава хляба, че дори не смее да си помисли, че може да гласува по друг начин, защото знае, че нито една институция няма да се намеси в негова подкрепа, ако го изхвърлят от работа, примерно. ... В една малка общност ти си обречен на доста наказания и удари, ако се разбере, че си гласувал не за този, за когото трябва. Могат да ти пратят всякакви бухалки, за да те смачкат. Което звучи много тъжно", алармира специалистът.





Милчева обърна специално внимание на липсата на информация за процентите купен и контролиран вот на провежданите досега избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2142 |10.10.2024 Посланикът на Полша категоричен: Нямаме намерение да спираме подкрепата за Украйна . 4| 2326 |10.10.2024 Илиана Раева: Уважаеми господа политици. Да се съблечем по прашки ли, за да ни обърне някой внимание? . 1| 2142 |10.10.2024 Проф. Галин Цоков: През 2024 г. за първи път средствата за висше образование надхвърлиха 1 млрд. лв. . 2| 2138 |10.10.2024 Рюте: НАТО ще даде в понеделник начало на ежегодните си ядрени учения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads