Реклама / Ads
40| 3184 |09.04.2023 НОВИНИ

Асен Василев: Ако ПП-ДБ се коалира с ГЕРБ, на следващите избори първа политическа сила ще е ”Възраждане”

.
Източник: стопкадър
Ако ПП-ДБ се коалира с ГЕРБ, на следващите избори първа политическа сила ще е ”Възраждане”. Това каза в ефира на ”На Фокус” председателят на „Продължаваме Промяната” Асен Василев.
 

Василев категорично отрече да има разцепление в коалицията между „Продължаваме Промяната” и „Демократична България”: „Разнобой няма. Ще има една обща парламентарна група. Всички са на това мнение”, каза той.

 

„Със сигурност искахме да сме първи. Съвсем практично резултатът не е неочакван. Знаете, че миналото лято не направихме коалиция, тъй като е ясно, че механичният сбор на партии отблъсква избиратели и в двете формации. В началото на кампанията направихме проучване.

 

Видя се, че заради събирането ни – около 10% от избирателите на ПП се отказват да гласуват за партията, а от ДБ се отказват около 20% . Ако правехме тактическа сметка, най-вероятно трябваше да се явим по отделно, но не беше това целта. България беше на пети избори. Страната е в много, много тежка криза”, допълни Василев.

 

ПП-ДБ остават на категорична позиция – няма да подкрепят правителство на ГЕРБ под никаква форма, уточни Василев.

 

„Говори се все едно България е софра и трябва да си разделим баница, но не е така. След всеки компромис България свършва с национална катастрофа”, поясни съпредседателят на ПП.

 

Ако се стигне до втория мандат вторите са готови да поемат отговорност и да опитат да съставят правителство. „Със сигурност ще предложим правителство с ясна посока на движение  и тогава ще видим партиите, които искат да я подкрепят”, каза още той.

 

„Преди да говорим за правителство, трябва да уточним в каква България искаме да живеем. Хората емигрираха от България не заради един човек. Начинът, по който обществото е построено не им харесва. Искат да живеят в европейско общество”, заключи представителят на ПП-ДБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5653 |08.04.2023 Евгений Дайнов: ГЕРБ се притесниха, че са първи, а ПП-ДБ се притесниха, че не са първи . 15| 3441 |07.04.2023 Весела Чернева: Формула за сътрудничество между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС може да се търси с втория мандат . 8| 4538 |07.04.2023 Флора и Асен Генов осъдиха изгонването на Неизбежния Караколев от пресконференцията на ПП-ДБ . 12| 9866 |07.04.2023 Евгений Кънев: ГЕРБ да търсят управление, ПП-ДБ няма да влязат в капана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads