Реклама / Ads
0| 7455 |15.04.2022 НОВИНИ

Асен Василев: Истината е, че като започнем да чистим, има мръсотия

.
Асен Василев
За радост или за съжаление, на нас се падна честта да вземем големите лопати, големите гумени ботуши и фадромите и да започнем да чистим. Истината е, че като започнем да чистим, има мръсотия, тя хвърчи навсякъде, виждаме я всеки ден, хората в парламента се допират до нея всеки ден.
 

Това каза Асен Василев от ПП пред учредителното събрание на партията в Пловдив. Чистенето не е чиста работа, но някой трябва да я свърши. В процеса на чистенето трябва да отпушим затлачени системи, които не работят от десетилетия. Това отнема много време, много кураж, много нерви и изисква страшно много време и страшно много съмишленици, посочи съпредседателят на "Продължаваме промяната".

 

Имаме си всичко – планини, морета, реки, но всичко, което имаме, не го използваме. Не го използваме не защото сме по-глупави от другите, а защото една малка група е присвоила властта и го използва за собствени цели. И тази малка група така е организирала правилата на играта, че или им помагаш да крадат, или напускаш страната. Тази политика изгони 800 000 човека извън страната в последните 10 г. Това е най-голямата загуба за България, заяви Василев.


Искахме да спрем и променим точно тази политика. Затова скочихме в първия служебен кабинет като камикадзе. Хубавото е, че имаше едни достатъчно луди 20 човека, които скочиха с нас, без да знаят дали ще е успешно, дали има дъно, без да знаят дали няма да катастрофираме челно. Оказа се достатъчно успешно, за да можем да съберем седем човека на основаването на "Продължаваме промяната" няколко месеца по-късно.

 

От седем човека станахме един автобус хора, от един автобус хора стигнахме до 240 човека в листите. Сега в тази зала сме около 1000 души и всеки един от нас според мен е тук не за да подобри собствения си живот и собствената си кариера, а всеки един тук е оставил един доста по-спокоен живот с идеята, че ако ние не си помогнем, няма кой да ни помогне. Ако ние не оправим страната, няма да има какво да оставим на следващото поколение, добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3308 |15.04.2022 Асен Василев: Ако няма общо коалиционно решение за шеф на БНБ, няма да има и предложение . 0| 3146 |15.04.2022 Асен Василев: Инфлация има навсякъде. В България се усеща по-бързо, защото сме по-бедни . 0| 3684 |15.04.2022 Загина капитанът на крайцера „Москва“. 10% от екипажа са спасени . 0| 3151 |14.04.2022 Прокуратурата се вживя в ролята на последна инстанция за истината. Казва кой лъже и кой не

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads