Реклама / Ads
12| 6548 |18.02.2023 НОВИНИ

Асен Василев се извини на учителите за чорапогащниците с дупки, казал го заради политиците

.
Асен Василев
”Това не го напомних на учителите, това го напомних на политиците, които с удължителния закон за бюджета отказаха да гласуват нашето предложение минималните заплатите да останат 125% от средната заплата и замразиха доходите на учителите.” Така Асен Василев коментира думите си за скъсаните чорапогащници на учителите.
 

Искам да се извиня на учителите, ако са се почувствали засегнати, но истината е, че прекалено дълго време българското образование и българските учители бяха последен приоритет на тази държава, когато бяха оставени на минимални заплати, каза още той.


Истината е, че ако не се погрижим за учителите, няма да има работна ръка в бъдеще и това наистина ще доведе до фалит на държавата, смята Василев.


Той определи като "най-цинично" твърдението, че по време на управлението на кабинета "Петков" са отворени отново мигрантските канали.


Той коментира и драмата около приемане на еврото: Служебният кабинет трябва да поиска конвергентния доклад за присъединяване към еврото, смята бившият вицепремиер, финансов министър и съпредседател на "Продължаваме промяната" . Според него докладът ще излезе в края на юни и докато го пишат, ще има време да се приемат трите закона, които не са приети. Що се отнася до другите критерии - ние не изпълняваме само инфлационния критерий.


По думите на Василев инфлацията започва да намалява.


"Какво могат да напишат - не изпълнявате три закона и инфлационния критерий. Нека да не се отказваме от тази цел и да си я изпълним - това е съвсем нормално да се случи", каза още той пред БНТ.


Според него мерките, които са предприели, докато е бил министър, не са вдигнали инфлацията и това го твърдят хора, които "са учили един семестър икономика".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3647 |17.02.2023 Асен Василев: Правителството в нарушение се отказа от Еврозоната . 11| 3817 |16.02.2023 Учителките обидени на Асен Василев-чорапогащниците им не били с дупки . 5| 4906 |15.02.2023 Василев: Най-големият шарлатанин е Радев, не е изключено негов съветник да е в следващия ”Магнитски” . 21| 4535 |15.02.2023 Асен Василев: Когато САЩ казват, че ГЕРБ са нанесли щета за 600 млн. лв., е ясно къде са отивали парите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads