Реклама / Ads
0| 4305 |26.08.2022 НОВИНИ

Асен Василев и Кирил Петков: Вече сме поочукан отбор, един от двама ни ще е премиер

.
Керел Петков, Анес Василев Източник: стопкадър, БНТ
Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите. Това стана ясно от гостуването на Кирил Петков и Асен Василев в предаването „Още от деня“ по БНТ. Кой точно ще оглави правителството, ще решат двамата помежду си, защото си имали взаимно доверие.
 

„Допуснахме много грешки, но направихме и много добри първи стъпки. Хората това ни казват – довършете си работата”, каза още Петков.

 

„Българските избирате ще получат малко по-пораснал и поочукан отбор, който обаче по-реалистично може да се справи с нещата и по-трудно може да бъде спънат“, твърди Асен Василев.

 

Двамата декларираха, че вратата към партията на Трифонов „Има такъв народ“ е затворена. Василев коментира и намерението на Трифонов за референдум за президентска република така: „Даже Тодор Живков не си е позволил да концентрира толкова много власт“.

 
„Слави Трифонов спечели няколко избора, влезе в няколко парламента и ги разби. Слави Трифонов е троянски кон на мафията. Мафията има лица и имена – Капитан Андреево“, добави Кирил Петков.

 

„Като ви дадат социолозите данни, добавете 10 процента и ще видите реалното", каза Петков за последните проучвания, според които разликата на ПП и основния им опонент ГЕРБ е минимална и е в полза на партията на Борисов. Той припомни как и на предишните избори предварителните данни за ПП са били далеч по-ниски от получените на вота. „Българските избирател ще решат на 2 октомври дали да пенсионират Борисов“, допълни експремиерът.

 

Преди това двамата бивши управляващи коментираха и актуалните теми за газа, делото срещу Борисов и катастрофата в Бургас.

 

„Полицаите, които загинаха в Бургас, дадоха живота си за сигурността на всички ни, никой политик не трябва да използва тази трагедия за политически цели“, коментира той по повод смъртта на двамата полицаи в Бургас.

 

„Нашето правителство направи първа стъпка на „Капитан Андреево“, най-големият пункт беше завзет от една частна фирма. Години наред беше един корупционен канал, не само за мигранти, но и за плодове и зеленчуци с високи нива на пестициди. Има още стъпки, които трябва да бъдат направени“, отчете бившият премиер и допълни, че ако средствата за охрана на границата се използват правилно, ще имаме много по-добра защита. Ицтъкна още, че за 7 месеца са направили добра първа стъпка, но дупката е толкова огромна, че ще трябва да бъдат направени още доста стъпки, за да се постигне това, което желаят.

 

На свой ред бившият министър на финансите Асен Василев коментира проблема с газовите доставки. По думите му потребителите са били подсигурени.

 

„Между газа, който получаваме от Азербайджан - от 1 юли получаваме пълния обем от 1 млрд. кубически метра. Преди това Николай Павлов, бившият шеф на „Булгаргаз“, назначен от ГЕРБ, се беше отказал от 2/3-ти от тези количества. Със 7-те танкера това е още около 1 млрд. кубически метра. Това покрива напълно всички топлофикации и всички битови потребители на газ. Ние ги бяхме договорили с твърда оферта“, каза той.

 

По думите му за двата оставащи дни на правителството тогава са успели да договорят двата слота за доставката на втечнения газ.

 

По повод делото за половин милион срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, лидерът на ПП Кирил Петков обясни: „Заведох го, защото това е безобразие“.

 

Той обясни, че след като са били спрени доставките от „Газпром“, са провели директни преговори с американската компания „Шиниър“ и за 2 седмици са намерили слотове за доставката на 2 танкера втечнен газ.

 

„Всеки ден си изпращаме заявката към „Газпром“, на следващия ден получаваме нула. Ние си искаме газа и не го получаваме. Правим плащането към „Газпромбанк“ и те ни го връщат. Ако служебният кабинет е спрял да подава заявките, това вече ни поставя нас в неизпълнение на договора, но докато ние бяхме на власт всеки ден си подавахме заявките, за да сме напълно в изпълнение на договора“, обясни Асен Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2891 |26.08.2022 Василев за рокадите на Лечева: Реставрира кръгове около ГЕРБ в Националната спортна база и тотото . 0| 2737 |25.08.2022 Кирил Добрев: Резултатите на БСП след вота няма да са по-добри . 0| 3856 |25.08.2022 Радостин Василев създаде „Силна България“, щял да спира грабителите . 0| 3948 |23.08.2022 Асен Василев: Борисов лъже народа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads