Реклама / Ads
0| 5701 |30.04.2022 НОВИНИ

Асен Василев: Няма да има скок от 35% на газа. Отношенията ни с президента са в най-ниската си точка

.
Асен Василев
Няма да има скок от 35% на цената на газа през месец май. Това заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пред НТВ.
 

„Работим по въпроса на база на договорите, които има към момента „Булгаргаз”. Това, което се опитваме да направим, е да започнем да си получаваме азерския газ по оригиналния договор. Тогава даже може да има намаление на цената”,  обясни Василев.

"Подготвени бяхме за тази криза. Не сме спрели транзита към Сърбия и Унгария, няма спиране към потребителите и у нас", каза Василев. 

 

"Не е прекратена комуникацията между нас и президента, но това, което се прави като изявления от негова страна не помага. Отношенията ни се намират на най-ниската си точка, на която са били. Радев е в правото си да изразява позиция, ние също имаме такова право. Не е нормално да кажем, че българския интерес е функция на нечии чужд интерес", допълни Василев.

 

Той беше категоричен, че кабинетът няма да се разпадне. "Прогнозираха първо, че въобще няма да се състави правителство. Ние минахме през най-разнообразни кризи и все още сме тук", коментира още съпредседателят на "Продължаваме промяната".

По въпроса за предупрежденията на БСП, че ще напусне коалицията ако бъде одобрена военна помощ за Украйна, Асен Василев предложи да не се обсъжда "нероден Петко".

 

"Нека да дойде за гласуване в кабинета решението за военната помощ. Тяхно право е да напуснат ако желаят. Надяваме се, че още в сряда парламента ще одобри помощта, съответно е напълно реално БСП да го направят. Но нека да видим как ще се развият събитията и да не гледаме нероден Петко. Нормално е да водим политически спорове, но не гледаме на искането им като извиване на ръце", изтъкна той.

 

Асен Василев подчерта, че се надява както с президента, така и между коалиционните партньори да се намери общ език в името на българския интерес. По думите му целта на партията е "гражданите и фирмите в България да станат по-добре".

 

"Нашият интерес не е като ни обявят икономическа война, ние да отидем да килимчето и да молим да не правят така. Това е подлизурство и няма как да се случи. Точно както Борисов ходеше да чака за среща с Путин по 7 часа и да му подарява кученце", каза още вицепремиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4091 |30.04.2022 Александър Николов: Няма как на каквато и разумна основа да се подпише онова, което дойде от ”Газпром” . 0| 4223 |30.04.2022 Димитър Гърдев, ИТН: Западът никога няма да върне старите си взаимоотношения с Русия . 0| 3577 |30.04.2022 НАТО: Няма непосредствен риск Русия да използва ядрени оръжия при операцията в Украйна . 0| 3567 |30.04.2022 Фредерика Могерини: Светът няма да се примири с разцепването на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads