Реклама / Ads
14| 5011 |04.03.2015 НОВИНИ

Аспарухов удари рамо на Бойко; държал здравo кормилото

.
Бриго Аспарухов
Оставката на Веселин Вучков беше изненада за мен, но оставката му е принципна; така се прави. Когато не си съгласен с нещо, единственият ход пред политическо лице, в случая министърът на вътрешните работи, е подаването на оставка, което изразява несъгласие с политиката на кабинета в конкретния случай, но не в цялостната политика, заяви по БНР Бриго Аспарухов по повод хвърлената днес оставка от страна на министъра на вътрешните рабти Веселин Вучков.
 
Премиерът добре е преценил, че в тази ситуация в света изобщо: Близкия изток, Украйна, смяната на значими фигури от сферата на националната сигурност е малко опасна. В последните години се нагледахме на това, че който дойде сменя като носна кърпа такива важни фигури. Аз съм в случая на страната на премиера, като не избърза със смяната на председателя на ДАНС или главния секретар на МВР, защото за да смениш такива хора, трябва да имаш основателни причини, а не да се подадеш на натиск на някакви сили, политически в случая, които не харесват един или друг. Намирисва на това: "Дайте да махнем един, да сложим наш". Затова считам, че в случая премиерът е прав, смята генералът.

 

Решението на Веселин Вучков за оставката е окончателно. Той отхвърли всякаква връзка с посещението на шефа на ФБР у нас. Посещението на шефа на ФБР е знаково, с една уговорка, че не бих могъл да си представя, че ако наш шеф на такава служба отиде в САЩ, това ще бъде новина номер 1 на деня, и оставката на вътрешния министър Вучков, добави още той.

 

Считам, че Бойко Борисов държи здрави кормилото на правителството. Някак си нещата се случват така, че той показва решимост, категоричност. Не виждам как точно оставката на вътрешния министър, макар и след 100 дни от управлението на този кабинет, би могло да разклати устоите на кабинета. Засега не виждам такава опасност, смята Аспарухов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 75| 7046 |02.03.2015 Резил! Българчетата са най-неграмотни в Европа . 67| 11683 |24.02.2015 Кольо Парамов пред Фрог: Ако Буров беше жив, щеше да ни заплюе . 30| 4750 |18.02.2015 Волен Сидеров даде рамо на Манолова за протеста . 15| 6841 |16.02.2015 Баракова пише неграмотно писмо до министър Танев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads