Реклама / Ads
37| 5548 |22.11.2011 НОВИНИ

„Атака” пред разпад - още седем напускат

.
Волен Сидеров има опасност да остане без депутати
Волен Сидеров може да остане без парламентарна група до Нова година, тъй като още 7 депутати обмислят напускане.
 

Това разкрили пред „Монитор“ атакисти. В момента групата на Сидеров е от 15 души, след като миналата сряда от нея си тръгна Цвета Георгиева. Отстраняването на евродепутата  Димитър Стоянов от партията обаче щяло да доведе до оставка от групата и на Петър Хлебаров. Очаква се този ход да направят Борислав Стоянов, който заедно с Димитър поиска смяната на Волен Сидеров и Огнян Стоичков, който в събота не присъства на Националното съвещание на партията. Изненадващо към групата на отцепниците се  присъединила и Калина Крумова, като засега никой не е наясно с мотивите й.Към момента под въпрос е и бъдещото поведение на Николай Пехливанов, Огнян Тетимов и Димитър Карбов.

Вчера с официална позиция от пресцентъра на „Атака“ бяха опровергани слуховете, че Карбов планира напускане на парламентарната група. Според запознати обаче депутатът е в няколкомесечни преговори с Волен Сидеров за условията по оставането му.Междувременно вчера председателката на младежкото движение на партията Деница Гаджева хвърли оставка от ръководството на формацията, за да спаси лидерския пост на Сидеров.  Изявлението й дойде два дни след като Димитър Стоянов я обвини, че маргинализира партията. "Подавам оставка от Централния сбор, за да разсея всякакви съмнения относно някакви лични връзки вътре в ръководството на партията, въз основа на които се определят постовете. Искам да стопирам нападките към Волен Сидеров и към цялото ръководство", се казва в изявлението до медиите на пострадалата при екшъна пред софийската джамия Гаджева. „В конкретния случай предателството се прави не от ламтеж за пари, то се прави от ламтеж за власт”, допълва Гаджева, която е в парламента вече втори мандат. Без да цитира имена, депутатката обвинява Капка Сидерова, че се е опитала да играе ролята на сив кардинал, без дори да е член на партията. Думите на Гаджева преповтарят тезата на Волен Сидеров, който в неделя декларира, че раздялата със съпругата му не е заради друга жена, а заради желанието на Капка да обсеби партията.

В същото време неофициалните информации определят Гаджева като „фаталната жена”, станала причина за раздорите в семейната партия на Волен Сидеров и разпадане на брака му. Преди слуховете да свържат Гаджева с партийния лидер, тя бе приятелка на доведения му син Димитър Стоянов. Пред Нова тв вчера първият отцепил се от парламентарната група Камен Петков заяви, че не Капка, а Волен се опитва да открадне партията. „Партия “Атака” си е на Капка открай време. Тя винаги го е дърпала, правила му е контактите, тя избра повечето депутати”, коментира още Петков. Той потвърди, че разривът между Волен и съпругата му е от февруари и причината е случайна среща, на която тя засича брачната си половинка и младежката лидерка да интимничат. „Вижда ги с очите си и следва раздорът им в личен аспект”, коментира независимият депутат, който прогнозира, че скоро партията на Сидеров ще изчезне от политическия хоризонт.По-късно стана ясно, че Капка Сидерова официално е освободена от поста главен редактор на в. “Атака”. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 11396 |04.11.2011 Гадателката на Берлускони: 2012-критична; 2016-разпад на ЕС . 51| 5281 |11.07.2011 М. Манолова: ГЕРБ са сами и в разпад . 29| 12457 |20.06.2011 Вестник "Седем" обяви последния си брой . 49| 6134 |30.05.2011 Либерали и демократи в ЕП искат забрана на „Атака”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads