Реклама / Ads
1| 4478 |03.08.2010 НОВИНИ

Атакист учи Сан Салвадор как да бори престъпността

.
Слави Бинев
Българският евродепутат от “Атака” Слави Бинев впечатли политическия елит на Ел Салвадор с проникновените си разсъждения за икономическите предизвикателства и борбата с престъпността в столицата Сан Салвадор, съобщи “Всеки ден”.
 

Бинев посети латиноамериканската държава в рамките на делегация на Европейския парламент по покана на президента Маурисио Фунес и председателя на Законодателната асамблея Сиро Круз Сепеза Паня.

Сан Салвадор е вторият най-опасен град в Латинска Америка, който заедно с ъндърграунда в страната се контролира от две банди – “Мара Салватруча”, сочена за новата “Ал Кайда” и “Мара 18”, които почти две десетилетия водят кръвопролитна война за контрол върху наркопазара, рекета и трафика на хора.

Човекът на Сидеров асоциира обстановката в Салвадор с тази на Балканите от преди 20 години. Той подчерта, че не може организации от такъв мащаб да съществуват и действат без политическа закрила. Според българския евродепутат, след като се допускат бандите да управляват цели региони, то това категорично означава, че те контролират и вота на хората, което поставя демокрацията в страната под съмнение.

Представителят на “Атака” в ЕП призна, че подобен сценарий е виждал и в България – некадърни и подкупни политици да толерират и да спекулират с престъпността, за да са нужни и да ги аплодират, когато пренебрегват правилата уж в името на сигурността. Но вместо да оправят закона, те го заобикалят, сякаш не съществува за тях, което ги превръща в „лицензирани бандити”.

Бинев препоръча арогантните и самовлюбени политици да бъдат „изметени” от достойните и интелигентни хора, защото всяка арогантност от страна на водачите е равносилна на робство. „Само робите допускат арогантни хора да ги ръководят, а това Европа не препоръчва”, каза още евродепутатът. Предвид факта, че инвестициите и икономиката зависят от сигурността, никой не би посмял да инвестира в страна на лицензирани бандити, коментира още Слави Бинев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5367 |02.08.2010 Борисов: Разликата между мен и Станишев е 1 млрд. лева . 25| 8719 |01.08.2010 М. Спасов: Борисов ми каза, че "те" ще вземат имотите на царя . 19| 6533 |30.07.2010 "Сините", ГЕРБ и Атака пратиха Доган в съда; Борисов във възторг . 39| 8416 |25.07.2010 “Килърите” наети да убият Борисов, НСО мълчи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads