Реклама / Ads
0| 4759 |22.04.2016 НОВИНИ

Атанас Атанасов: В "Авиоотряд 28" пилотирали неправоспособни летци

.
Неправоспособни пилоти на "Авиоотряд 28" и три авиокомпании са извършвали полети. Това обяви на пресконференция зам.- председателят на ДСБ Атанас Атанасов.
 

Според него началниците на отдели, които е трябвало да сертифицират пилоти и авиофирми, не отговарят на изискванията за заеманата позиция.

 

Има фрапиращи данни за това, че са издавани сертификати на авиокомпании и пилоти да извършват летателна дейност, без да имат право на това, заяви Атанасов.

 

"При извършени проверки са констатирани нарушения, които сочат, че пилоти от определени авиокомпании нямат право да превозват пътници. Става въпрос за три авиокомпании”, посочи Атанасов.

 

В правителствения "Авиоотряд 28" също са пилотирали неправоспособни летци, коментира още Атанас Атанасов. "При извършена проверка в "Авиоотряд 28" е било установено, че пилотите, които експлоатират един от вертолетите, също са били неправоспособни", заяви той.

 

Атанасов уточни, че нарушенията са били установени от контролните органи на Главна дирекция "Въздухоплаване", а проверките са от 2014 и 2015 г. Според него за тях са знаели  прокуратурата, ДАНС, а и предишните транспортни министри Николина Ангелкова и Данаил Папазов, но мерки не са взети.

 

Зам.-председателят на ДСБ каза още, че има тежки злоупотреби при назначаването на ръководители в "Гражданска въздухоплавателна администрация". Началниците на отдели, които е трябвало да сертифицират пилоти и авиофирми не отговарят на изискванията за заеманата длъжност, посочи Атанасов.

 

Той даде за пример шефа на отдел "Лицензиране на авиационния персонал" Иван Иванов, който не отговаря на изискванията да има свидетелство за пилот, 5000 часа като командир на гражданско-въздухоплавателно средство.

 

От ДСБ разполагат с данни за тежки злоупотреби и в железопътния транспорт и при управлението на пристанищата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4605 |21.04.2016 Окончателно: Доживотен затвор за Атанаска, убила малката Алекс от Поморие . 0| 7974 |21.04.2016 Ген. Атанасов за Фрог: Главсекът на МВР възпроизвежда немощ . 0| 4590 |14.04.2016 Атанасов: Време е въпросът с бурките да се реши законово . 1| 7004 |28.03.2016 Атанасов: Службите се управляват от същите хора като при Орешарски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads