Реклама / Ads
19| 4180 |13.02.2022 НОВИНИ

Атанас Атанасов: Историята с привикването на премиера е абсолютна злоупотреба с власт

.
”Историята с привикването на министър-председателя и неговия шеф на кабинета е абсолютна злоупотреба с власт. Главата на изпълнителната власт, човекът, който е избран от Народното събрание, иска да пита другата власт защо има толкова много публични данни за корупционни престъпления, а няма осъдени. Опитите на Гешев да затвори устата на тези, които искат да бъдат разследвани корупционните престъпления на Борисовата държава, трябва да приключат.”
 

Towa заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ генерал Атанас Атанасов, лидер на ДСБ, съпредседател на "Демократична България" и заместник-председател на Народното събрание.

 

По думите му властите трябва да се контролират помежду си, няма война, а има очаквания на широки кръгове от българското общество.

 

"Как може премиерът да дава въпроси на прокуратурата и те да му казват "еми ела да те разпитаме тогава". Хората, които протестираха по площадите, искат разследване - какво стана с онези пари в чекмеджето, с кюлчетата, с онези торби, които били от банката за "Хемус", затова пита Кирил Петков", допълни Атанас Атанасов.


Той коментира шпионския софтуер "Пегас" така: "Българските служби, които по закон имат право и трябва да предлагат специални разузнавателни средства, не разполагат с такъв продукт, съмнявам се, че могат да противодействат. Това са димки на този етап, цели се да се отклони общественото внимание от важната тема за съдебната реформа. Ако някой отвън нещо е правил, да каже прокуратурата".

 

Относно напрежението около Украйна Атанас Атанасов заяви, че не знае какво ще стане в сряда, но България трябва да се държи като последователен член на НАТО.

 

"Нас ни разглеждат като слабо звено, ние не даваме категорични знаци, че сме готови с всички сили и средства да защитаваме Алианса, давам си сметка, че един по-сериозен конфликт има риск за българската национална сигурност. По отношение на енергетиката сме в директна тотална зависимост от руските енергийни доставки за България и това ни прави уязвими. Миналата седмица видях с очите си копие на прословутата газова карта, която се издирва и отдолу стои подписът на Теменужка Петкова, питам аз прокуратурата защо не извика г-жа Петкова да я разпита къде е тази газова карта и предложенията към нея, поемани ли са от правителството на Борисов ангажименти да не допускат алтернативни газопроводи до България и прокуратурата ще започне ли разследване - това е същественият въпрос, а не да викате Кирил Петков за някакви изрезки", подчерта Атанас Атанасов.

 

Според него пропагандната машина на ГЕРБ работи с пълна сила и търсят реванш, енергийната криза е заложена бомба от правителството на Борисов и ГЕРБ никога не е била дясна партия.

 

Атанас Атанасов не пожела да обсъжда темата за евентуални предсрочни избори.

"Коалицията е сложна и това е ясно на всички, ние бяхме принудени да влезем в мнозинство с нашия идеологически противник, защото има по-висока цел - да бъде отстранен тежкият корупционен модел на Борисов", каза още Атанас Атанасов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 3974 |12.02.2022 Атанас Атанасов е новият стар лидер на ДСБ . 4| 5717 |12.02.2022 Ген. Атанасов за ”Пегас”: Прокуратурата търси начин да отклони вниманието от смяната на Гешев . 1| 3274 |10.02.2022 Депутатът от ПП Атанас Михнев: Бюджет 2022 е край на бюджета на джипката, оплаквачи от ГЕРБ!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads