Реклама / Ads
19| 2435 |07.04.2024 НОВИНИ

Атанас Атанасов: Калин Стоянов обслужва интересите на ГЕРБ и ДПС по всякакъв начин

.
Атанас Атанасов
"Убедихме се, че Калин Стоянов като вътрешен министър директно обслужва интересите на ГЕРБ и ДПС по всякакъв начин". Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов пред БНР.
 

"Бяхме във фактическа коалиция с ГЕРБ- СДС. Това, че ГЕРБ и господин Борисов пускаха през тяхната врата ДПС да участва в процесите е едно на ръка. ГЕРБ отвориха вратата за участието на ДПС в законодателния процес и за да могат да се постигнат целите, приемахме това обстоятелство", коментира той.

 

По думите му един от принципите в политиката е "никога не казвай никога". ПП-ДБ като отговорни хора ще работят за създаването на редовно правителство след предсрочните парламентарни избори. Ако хората искат да има реформи, нека ни дадат властта, призова Атанасов.

 

ПП-ДБ няма да преговарят с "Възраждане" за съставяне на редовно правителство след предсрочните парламентарни избори. Формацията ще търси конфигурация с политическите сили, които имат ясни евроатлантически приоритети и ги спазват.

 

По отношение на европейските избори, които ще се проведат заедно с предсрочните парламентарни избори на 9 юни, Атанасов уточни, че водач на евролистата на ПП-ДБ ще е Никола Минчев.

 

За ареста на шефа на Агенция "Митници", Атанасов коментира, че става въпрос за многофункционално мероприятие, организирано предизборно за дискредитиране на политическия конкурент. Напрактика се цели осигуряване на чадър върху купувачите на гласове за ГЕРБ и ДПС, посочи Атанасов. Той смята още, ч щабът за организацията на предсрочните парламентарни избори трябва да бъде оглавен от главния секретар на МВР Живко Коцев, но той не бил удобен.

 

 

Той определи като смешна история искането за ареста му от страна на парламентарната група на "Възраждане" заради искането за изслушване на шефа на "Военно разузнаване". Атанасов настоя още за радикална реформа в системата за сигурност, тъй като ДАНС организират активни мероприятия с предизборна цел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6458 |07.04.2024 Проговори разкритият във Виена руски агент, посочвал хора за убиване и бил връзка с българските шпиони в Англия . 7| 2387 |07.04.2024 Вътрешни избори ще определят кандидатите на “Да, България” за евроизборите . 18| 2628 |07.04.2024 Иво Христов: Реформата на Конституцията всъщност беше смес между политическа корист и юридическа неграмотност . 6| 2596 |07.04.2024 Васил Велев: Политиците не спряха да бъркат пенсията със социалната помощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads