Реклама / Ads
16| 3600 |02.06.2023 НОВИНИ

Атанас Атанасов: Някоя от нашите служби е участвала в направянето на записите, за да се попречи на правителство

.
Атанасов: Най-после има шанс за редовен кабинет Източник: БГНЕС
”След повече от 2 години буксуване на парламентарната република, най-после има шанс за редовен кабинет”, коментира съпредседателят на ”Демократична България” Атанас Атанасов в ”Панорама” на БНТ.
 

По думите му, ние се превърнахме в държавата на изтеклите мандати. "Има над 20 органа, които чиито състави са с изтекли мандати. За нас е важно това, че по време на предизборната кампания заявявахме че искаме да се създаде редовно правителство. По-голямата част от предложения състав на правителството е експертен, за което ние винаги сме настоявали", отбеляза той.

 

По повод искането на имунитета на лидера на ГЕРБ от главния прокурор, Атанас Атанасов заяви: „Не вярвам, че г-н Борисов ще заложи бъдещето на коалицията заради имунитета си. Това е разумният начин. В същото време не можем да не се запитаме защо точно сега? Г-н Борисов 2 години беше без имунитет, но не го разследваха. Аз съм убеден, че това сега е част от един план срещу кабинета“, каза още той.

 

На разговорите с ДПС беше предложено да се потърси конституционно мнозинство, отбеляза Атанасов.

 

"Трябва да внесем законопроектите за промяна на начина, по който се управляват службите. МС отговаря за сигурността в страната и затова МС трябва да предлага шефовете на службите. Шефът на ДАНС зае политическа позиция при явяването си в парламента, което е недопустимо за деполитизиран началник и сам си отряза главата. Трябва да прегледаме службите, защото има пробойни,", коментира той.

 

Смятам, че някоя от нашите служби е участвала в направянето на записа, не може да се извърши от таблета на някой участник. Ние почти сме установили как е направен записът, каза Атанасов.

 

Това е един грандиозен „Уотъргейт“. „Партийната централа на политическата сила, която трябваше да получи мандат, е била записвана. Става въпрос за цяла една кампания за проваляне на втория мандат за съставяне на правителство“, категоричен е той.

 

„Подозрението е, че центърът на това мероприятие е президентството“, допуска той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3333 |31.05.2023 Атанас Атанасов: Радев и Гешев са гръб в гръб. Искат да няма правителство . 7| 2971 |30.05.2023 Атанас Радев: Имам чувството, че на ”Дондуков” 2 някой е върнал календара на 28 януари 1997 г. . 18| 3504 |26.05.2023 Атанас Атанасов: Жестока е съпротивата срещу създаването на редовна власт . 3| 5000 |25.05.2023 Бойко Атанасов: Цацаров е диригентът на всички процеси. Гешев е изконсумиран, опитва се да се еманципира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads