Реклама / Ads
0| 2996 |10.03.2022 НОВИНИ

Атанас Атанасов: Прогнозите на службите за сигурност импонираха на руската пропагандна машина

.
Атанас Атанасов Източник: БНТ
Имаме нужда от стабилизирани служби за сигурност, които да доставят на висшето държавно ръководство надеждна информация, за да могат да бъдат вземани в това тежко време правилни решения. Трябва да бъде прегледан целият кадрови капацитет на тези служби, да се види къде са слабите звена и да бъдат укрепени. Да се направи анализ на механизмите, по които службите събират информация, как се обобщава тя.
 

Това каза пред БНР депутатът от "Демократична България", зам.-председател на парламента и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

 

По думите му би било притеснително, ако се окаже, че руските служби имат достатъчно канали, за да подават подобна информация към нашите с цел дезионформация на българската държава.

 

"Нашите западни партньори публично и отдалече заявиха какво се очаква, а при нас е точно обратно. Тези прогнози импонираха на това какво говореше руската пропагандна машина", обясни той.

 

Ген. Атанасов повтори, че по времето на Бойко Борисов службите са били приспани, за да не доловят информация за тежките корупционни схеми.

 

"Сега се вижда, че "Турски поток" е бил част от плана на Путин за заобикалянето на Украйна и създаването на условия за започването на войната... Сегашните ръководители на служби бяха назначени от президента Румен Радев по предложение на служебното му правителство. Ние смятахме за правилно решението за тези смени, но защо от правителството на Радев", добави той.

 

Според него фактите ще се изяснят през парламентарен контрол, за да може да се разберат причините защо са правени тези прогнози, за да може оттук нататък да се разчита на надеждна информация.

 

"Във военно време трябва да мобилизираме целия национален капацитет, за да защитим българския национален интерес", коментира още народният представител.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3316 |09.03.2022 Атанасов от ДБ разкритикува службите. Сгрешили при анализа, че няма да има война в Украйна . 0| 3091 |02.03.2022 Ген. Атанасов: Гешев се опитва да лустроса имиджа на спецпрокуратурата . 0| 2965 |02.03.2022 Атанас Славов: У нас трябва да има сили на НАТО като израз на солидарност . 0| 3056 |25.02.2022 Атанас Славов: Трябва да позволим разполагането на многонационален съюзнически контингент в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads