Реклама / Ads
12| 5759 |22.05.2008 НОВИНИ

Атанас Атанасов и Рамадан Аталай в схватка за имотите на Доган

.
Лют скандал избухна между Атанас Атанасов от ДСБ и Рамадан Аталай от ДПС заради имотите на Ахмед Доган на заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията.
 

Вчера ПГ на ДСБ поиска да започне проверка за собствеността, законността и финансирането на пет имота  на лидера на ДПС Ахмед Доган, които той е придобил, притежава и ползва като свои чрез различни подставени лица. Става дума за имотите на ул. "Беловодски път" в Бояна; в парк "Лозенец", община Бургас; в село Дръндар, община Суворово; СПА хотел "Орфей", община Девин; хотел "Каза Домини" в Рибарица, община Тетевен.

Атанасов настоя да се изиска информация за собствениците на петте имота, както и да се провери дали те са законно построени. Според него това могат да свършат и общинските служби. Той поиска с писмо да бъде попитана Сметната палата дали лидерът на ДПС Ахмед Доган е подавал данъчна декларация за публичността на своето имущество. След което се опалака, че ДСБ нямали достъп до тази информация.
Аталай контрира, че това твърдение не отговаря на истината и заяви, че няма основание парламентарната комисия да се занимава с неща, които могат да бъдат много просто изяснени и не бива също така определени личности да бъдат поставени в група, която винаги ги свързва със съда. Според него аналогични обвинения могат да бъдат отправени както към самия Атанасов, така и към лидера на ДСБ Иван Костов. Атанасов поясни, че в искането на ДСБ се настоява да бъдат проверени всички такива сигнали. Рамадан Аталай обвини Атанасов, че пуска клюки и се позовава на недостоверна информация.

Депутатът от ДПС припомни, че самият Атанасов е протежиран от средите на ДПС при назначаването му за директор на РДВР - Разград. Човекът на Костов веднага контрира, че това е станало по време на управлението на ОДС, но не отрече, че има връзки с турци от този регион. Той нарече твърденията на Аталай „спекулация". След това спорът се изроди в обвинения за етническа дискриминация.

Председателят на комисията Бойко Великов от БСП отбеляза, че досега не е бил подминаван нито един подаден сигнал и ако това стане сега би се създал прецедент, така че ще бъде взето решение по казуса с искането на ДСБ.  

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5097 |09.04.2008 Атанас Атанасов: "Петков е каруцарят на обърнатата каруца" . 11| 4981 |03.04.2008 Мая Манолова: Ген. Атанасов е виновен за идването и дейността на Куйович . 8| 4859 |24.03.2008 Главсекът на МВР ще съди Ваньо Танов и Атанас Атанасов . 6| 6043 |24.02.2008 Петков и Атанасов пак се хванаха за гушите заради скандала с Куйович

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads