Реклама / Ads
0| 4014 |02.06.2022 НОВИНИ

Атанас Атанасов: Знам, обсъжда се името на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, нещата там са на самотек

.
Атанас Атанасов
Дали Бойко Рашков ще оглави КПКОНПИ е работа на премиера. Знам, че се обсъжда неговото име. Трябва да се динамизира работата на КПКОНПИ. В момента тази институция не върши нищо. Като излезе Цацаров оттам нещата са на самотек. При сагашната обстановка там трябва да има солидно ръководство. Това заяви лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.
 

Вчера на блицконтрола Рашков изнесе важна информация. В МВР ще се приемат структурни промени. Освен това ще има и няколко законопроекта с промяна на НК. Става въпрос за действия на разследващи от МВР по горещи следи след което незабавно се уведомява прокуратурата. Разследването трябва да е основна функция на МВР, каза още той пред bTV.

 

Занимаваме се с активни мероприятия да се дискредитира властта. Ще се създаде орган да разследва корупционни схеми и всичко да става през съда. Говоря за КПКОНПИ. Ние нямаме национално законодателство за прилагане на такъв тип мерки. Включително и за банкови институции. Но има толкова много предизвикателства, които трябва пда бъдат посрещнати. В същия момент парламентът буксува. Опозицията развива абсолютно саботажна дейност. Днес 4-5 часа се занимавахме с безмислени неща, посочи Атанасов.

 

Това, че след слизането на ГЕРБ от власт парламента влезе във фокуса на българското общество бе една от целите на цялостната промяна, за да се види, че това е висшия орган на държавна власт, където се взимат всички важни решения за държавата и това трябва да става прозрачно. Това, че в определени ситуации някой от коалиционните партньори има различни виждания не е никакъв проблем. Продуктивно е всички дискусии да бъдат публични. Парламентът днес е нещо друго от времето, в което беше уловен Бойко Борисов да казва към депутатите "Вие сте безделници". В ситуация с толкова кризи трябва да се държим държавнически, а не да си търсим дребните партийни цели, смята той.

 

Едно от нашите действия на "Демократична България" е да се взаимстват от партньорите да бъдат проверени за лоялност всички служители от службите. В определени моменти или изтича информация, или се действа здезинформационно или работят за сваляне на властта, коментира той новината.

 

Трябва да има прозрачност за "Лукойл" и защо не плащат данъци. Трябва да има измерителни прибори. От ДБ готвим определени мерки и ще искаме подкрепа от нашите коалиционни партньори за това, каза още Атанасов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3251 |02.06.2022 Атанасова поиска порицание на Ицо Хазарта. Показал среден пръст в залата . 0| 3656 |31.05.2022 Захари Карабашлиев: Калина Константинова мина по неадекватност Атанас Атанасов . 0| 3111 |31.05.2022 Атанасов не разбира протеста на театралите. МК подкрепяло изцяло Младежкия театър . 0| 3094 |30.05.2022 Атанасов: Не спирайте да четете, да вдъхвате нов живот на старите книги и да откривате нови!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads