Реклама / Ads
8| 4274 |23.09.2021 НОВИНИ

Атанас Пеканов: Не проявявам интерес да се включа към ”Продължаваме промяната”

.
Атанас Пеканов Източник: БГНЕС
Вицепремиерът Атанас Пеканов заяви пред Нова телевизия, че не е коментирал с Кирил Петков и Асен Василев до момента евентуалното си участие в техния политически проект ”Продължаваме промяната” и няма интерес да участва в него.
 

"Не бих проявил интерес да участвам в такъв проект. Считам, че най-важното са програмата и политиките за хората. Визиите ни според мен не съвпадат навсякъде. Моето виждане е, че в момента живеем във време на доста сериозни интервенции в икономическия живот. Т.е. политиките на по-лекия икономически либерализъм на 90-те години, както и само антикорупционната реторика, не са достатъчни, за да тръгне страната ни по нов икономически път. В този смисъл може би визиите ни съвпадат”, каза той.

 

„Мерките срещу корупциите са важни, трябва да правим много повече и в сферата на върховенството на закона, но това не е достатъчно, за да гарантираме, че няма да продължаваме да сме последни в Европа, да имаме ниски заплати и нисък стандарт на живот”, каза още той.

 

По думите му правителството работи по изготвяне на конкретни мерки, които да преборят инфлацията и драстичния скок в цените. Пеканов е категоричен,  че помощ за бизнеса трябва да има.

 
„Инфлацията е негативен фактор, но е нещо очаквано във времена на много силен икономически растеж и ниска безработица. Реално, тя е страничният ефект от икономическото възстановяване. Големият фактор за нея е не само това възстановяване, но и за съжаление, притеснителите тенденции на световните пазари на енергетика. Такова поскъпване има не само в България, но и в цяла Европа”, коментира Атанас Пеканов.

 

„Подкрепям да има помощи и компенсации за бизнеса. Опитваме се да намерим начин, по който да им помогнем”, добави той.

 

По думите на Пеканов в Европа има притеснения, че ще направим обещания, които няма да изпълним. Друга въпросителна е, че на власт е служебно правителство, а не редовно: "Доста твърд тон срещаме. Те явно не разбират, че е доста странно, ако най-бедната страна не получи тези пари, когато най-много се нуждае от това."

 

Вицепремиерът каза, че се очаква броят на преброените онлайн да достигне 2 милона души, като призова отново всички, които все още не са се преброили, да го направят: "Обадете се и помогнете на всички, които не могат да го направят сами. Физическото преброяване започва сега. Ние имаме нужда от пълната картина за населението."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 78| 5655 |21.09.2021 Атанас Атанасов, ДБ: Търсим антипод на сегашния президент . 1| 3131 |20.09.2021 Пеканов: Не са водени разговори за участие в проекта на Петков и Василев . 7| 3739 |18.09.2021 Пеканов: В Брюксел има неразбиране за трудната ситуация у нас . 12| 3511 |17.09.2021 Вицепремиерът Атанас Пеканов: Няма да бавя нито една стъпка към Еврозоната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads