Реклама / Ads
14| 3589 |10.04.2024 НОВИНИ

Атанас Славов: Има две конкретни причини защо ГЕРБ поискаха да отидем на избори

.
Източник: личен архив
"Днес сме тук, за да споделим две конкретни причини защо поискаха да отидем на избори. Първата причина е, че от 6 месеца е приет Закон за противодействие на корупцията и трябваше досега да се извърши избор на независима деполитизирана комисия. Това беше блокирано и не се случи.
 

Втората причина е, че от една година е приет Закон за защита на сигналоподателите, който тогава беше приет на практика с амнистия за времето на управлението на ГЕРБ, а ние искахме да изпълним критериите на Европейската комисия, а именно да важат защитите назад във времето".

 

Това каза пред журналисти бивпият министър на правосъдието Атанас Славов.

 

Той коментира и случая с Живко Коцев и Бойко Рашков.

 

"Ако снимките бяха доказателство, щяха да са приобщени по делото. Тяхното изтичане при определени медии означава, че те не са годно доказателство", каза Славов.

 

Припомняме, че Живко Коцев подаде оставка като главен секретар на МВР миналия четвъртък. Ден по-късно обаче след разговор с тогавашния министър-председател в оставка Николай Денков я оттегл, като обяви, че върху него е имало натиск от МВР и прокуратурата да подаде оставката си. 







Коцев обяви, че е бил подложен на натиск от страна на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и висши прокурори да напусне поста си в МВР. Стоянов остана вътрешен министър и в служебното правителство. Президентът Румен Радев е уведомен за оказвания върху Коцев натиск, обяви също в петък бившият премиер Николай Денков.

 

Премиерът в оставка Николай Денков пък подаде сигнал до прокурор Даниела Талева по случая с главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщиха от Министерския съвет. Информиран за това е бил и министърът на правосъдието Атанас Славов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2261 |10.04.2024 България е единствената държава в Европейския съюз, в която смъртността от рак расте . 1| 2264 |10.04.2024 ЦИК: Ще има два отделни избирателни списъка - за евровота и за парламента . 13| 2299 |10.04.2024 Борисов: Винаги сме държали да има мазнинка в държавата . 11| 2820 |10.04.2024 Компромат или разкритие за престъпления и зависимости е изтеклата информация за ръководството на МВР?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads