Реклама / Ads
5| 2455 |15.06.2024 НОВИНИ

Атанас Зафиров: БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и ДПС

.
Атанас Зафиров Източник: БГНЕС
"Националният съвет на БСП потвърждава решението си да не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС."
 

Това заяви пред журналисти Атанас Зафиров, който ще изпълнява функциите на временен председател на БСП. Решението беше взето по-рано днес по време на заседание на Националния съвет на партията.

 

С днешните решения разбихме няколко лъжи – за някакъв преврат, който се извършва в партията и тъмни сили, които стоят зад организаторите на днешния Национален съвет, каза още Зафиров. По думите му организаторите на заседанието са легитимното ръководство и легитимното Изпълнително бюро. С днешното заседание се върнаха колективното начало, правилата и устава във функционирането на партията и противно на всички изписани лъжи, не е имало реваншизъм, рязане на глави, фалшиви делегати и т.н., увери той. Зафиров бе категоричен, че всички решения на заседанието са взети с мнозинство над 100 гласа и са потвърдени решенията на Изпълнителното бюро на партията.





В БСП стартира пълен цикъл от четири избора, които ще приключат с конгрес през ноември, каза още социалистът. Избран е изпълняващ функциите председател на партия, както и работна група с председател Борислав Гуцанов, която да контролира и ръководи процеса по подготовката по протичането на цикъла избори, както и на конгреса, поясни той.

 

За председател на парламентарната група на "БСП за България" беше предложен и избран Борислав Гуцанов, а за Драгомир Стойнев ще бъде предложен за зам.-председател на Народното събрание. На заседанието е избран и ръководител на делегацията на социалистите в Европейския парламент - Кристиян Вигенин, обясни политикът.





Зафиров подчерта, че започва процес на обединение и единство в партията и разговори в лявото политическо пространство за единение. На събора на Бузлуджа каним всички лева партия и движения да бъдем заедно и да сме единни, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2619 |15.06.2024 Германският канцлер категоричен: Предложенията на Путин за мир в Украйна са несериозни . 1| 3306 |15.06.2024 Вратарят на Черна гора Матия Шаркич почина внезапно на 26-годишна възраст . 1| 2363 |15.06.2024 Евро 2024 може да донесе 1 милиард евро в хазната на Германия . 0| 2298 |15.06.2024 Стартира десетото издание на Националния фолклорен фестивал „Сцена под липите”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads