Реклама / Ads
9| 4874 |27.07.2010 НОВИНИ

Ат. Атанасов: Опозицията е група спънати коне

.
Атанас Атанасов
Каква опозиция могат да са хора като Гагаузов, Орешарски, Етем, на които всеки ден може да им щракнат белезниците, учуди се генералът.
 

Не е изключено в тежка икономическа ситуация, когато се засягат интереси и има натрупвания да има заплахи за живота на премиера, подобни случаи е имало и в миналото, коментира в НТВ ген. Ат. Атанасов от ДСБ. Съвсем друг е въпросът дали това не е ПР, защото, когато подобна информация се появи в най-четения вестник в България, това не може да стане без знанието на премиера, добави той. По-важно било обаче, ако е имало изпреварваща информация по случая с Юри Галев, защо убийството му не е било предотвратено; може и да не е могло, коментира Атанасов, но напомни, че дългогодишен тежък конфликт премиерът има със Сретен Йосич.

Мнозина не отрекоха тези сигнали, добави Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията, но дори и най-малките индикации трябва да се проверяват, защото може да има сериозни инциденти.

Правителството има основание да се похвали, че успя да се справи с определени тежки престъпления
- няма отвличания през последната година, има нагласа за борба с криминалната престъпност и това е факт, но се очаква увеличаване на разкриваемостта в областта на финансовите престъпления и корупционните схеми, каза Атанасов, според когото причините били комплексни. Една от тях била липсата на капацитет. Днешното правителство има привилегията да работи с изключително слаба опозиция, с група спънати коне на политическото поле. Каква опозиция могат да са хора като Гагаузов, Орешарски, Етем, на които всеки ден може да им щракнат белезниците, учуди се Атанасов.

Капацитетът и при разследванията, и при повдиганията на обвинения е много нисък
, съгласи се Т. Безлов. Това е нивото на страната във всяко отношение, продължи той. Това били темите, които трябва да се дискутират, а не другите, които се продават с лекота.

Когато се предприемат радикални реформи, цялата власт трябва цялостно да застане зад тях. Специализираният съд ще изостане във времето, защото законът е нескопосан, предрече Атанасов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4691 |15.07.2010 Спипаха група, гасила тока на София . 0| 5497 |23.06.2010 Разбиха група за трафик на антики . 3| 4917 |09.06.2010 Янев кани "сините" в опозицията . 2| 7409 |05.06.2010 Трима от групата на Йоско остават в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads