Реклама / Ads
72| 7227 |19.07.2012 НОВИНИ

А. Атанасов: Пробити сме; всеки може да прави каквото си иска у нас

.
генерал А. Атанасов
Изразявам много тежко съмнение по версията, че става въпрос за камикадзе, обяви в НС ексшефът на НСС ген. Атанас Атанасов.
 

Според него това било много удобно обяснение на властта, за да се избяга от въпроса да не би да е имало сложена бомба в автобуса, която е проспана.  Да се надяваме, че институциите, които имат отношение към борбата с тероризма, са се събудили след това, което стана в Бургас, защото явно са си поспивали твърде спокойно, продължи той.

По повод липсата на специални мерки за сигурност във връзка с израелските туристи на летище „Сарафово”, Атанасов определи ситуацията като „безхаберие”. Според него не било задължително да се предприемат видими мерки, а оперативно да се осигурят превозните средства, контакти с фирмите-превозвачи, с шофьорите, изискване на допълнителни технически проверки. Затова смятал, че става въпрос за кризисен пиар, с цел отклоняване на отговорността.
 
Приказките като на пазара в Банкя, че тук бил шефът на ЦРУ три дни и си бил почивал на лично гости, които бяха опровергани от Американското посолство с един строг дипломатичен език, показват, че за такива неща не се говори, препоръча генералът и посочи още, че е практика на Израел държавата сама да се грижи за своите граждани. Само, когато има сигнали за рискове на чужда територия, те искат съдействие на местните служби.

Той попита сакво означава „мека цел” за чуждите експерти и констатира, че според него много отдавна било оценено, че нашата система за сигурност е пробита и всеки можел да дойде и да направи каквото си искал тук. Спящи клетки на терористични организации имало на различни места по света, затова не било изключено терористи и на родна територия да има такива.

За мен този акт е външно политически, наказание на България за определено поведение, или за определени действия, или бездействия, констатира Атанасов, според когото такъв тип решения не се взимали лесно, включително и от терористичните организации.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5815 |16.07.2012 Ексминистър Тачева: Всеки иска да контролира ВСС . 5| 7491 |06.07.2012 Чаша вода на всеки час, е спасението от адските жеги! . 64| 7753 |06.06.2012 Ужас: На всеки час се топим с по 6 души . 24| 5949 |28.05.2012 Борисов: Всеки дипломат е добре дошъл в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads