Реклама / Ads
0| 3094 |30.05.2022 НОВИНИ

Атанасов: Не спирайте да четете, да вдъхвате нов живот на старите книги и да откривате нови!

.
Атанас Атанасов Източник: Министерство на културата
„Според мен четенето е важно за всяко едно поколение. Не спирайте да четете, да вдъхвате нов живот на старите книги и да откривате нови!”. С тези думи министърът на културата Атанас Атанасов се обърна днес към гостите на официалното откриване на Пролетния базар на книгата в пространството пред Националния дворец на културата. Сред присъстващите на събитието бяха министърът на образованието Николай Денков, заместник-кметът на София по направление култура, образование, спорт и младежки дейности Мирослав Боршош др.
 

Акцент на инициативата е темата за грамотността, а тази година на фокус ще бъде петото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи. Той ще им предложи обособена сцена с програма, целяща повишаване интереса към литературата и четенето. Предстоят много срещи с чуждестранни и български автори, творчески работилници - за илюстрации, поезия в рима, приказки и много други събития, насочени по интригуващ начин към детското любопитство.

 

Рекорден брой издатели от цялата страна - над 130, са заявили участие в базара, който продължава до 5 юни, а щандовете са разположени в повече от 60 шатри. В продължение на една седмица - до 5 юни, ще станем свидетели на богата съпътстваща културна програма с над 100 литературни събития, които ще вървят паралелно на основните сцени, на щандовете на издателите и на различни локации в столицата - премиери на книги, срещи с автори, преводачи и издатели, дискусии, презентации, игри за децата, състезания по грамотност, литературни четения и др.

 

Културната програма на Пролетния базар на книгата обхваща събития в литературния кът на изложението и в редица градски локации на територията на цяла София. Програмата можете да откриете тук: https://www.abk.bg/news/view/341

 

Пролетният базар на книгата се организира от Асоциация „Българска книга” и е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2022 г. Работното време на изложението е от 10 до 20 ч.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3328 |26.05.2022 Атанасов: Българската култура получава 10 милиона лева от Норвежкия финансов механизъм . 0| 32479 |13.05.2022 Ген. Атанасов: След Тодор Живков най-сервилният поддръжник на руските интереси в България е Бойко Борисов . 0| 3252 |06.05.2022 Атанас Атанасов: Коалицията доста скърца. На президента му личи, че има слабост към Русия . 0| 4013 |30.04.2022 Ген. Атанас Атанасов: Руските дипломати да се разредят - чемодан, вокзал, Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads