Реклама / Ads
1| 7365 |14.07.2022 НОВИНИ

Атанасова с неясно обвинение към Асен Василев: Пътят на този лев отгоре за горивата върви към сметки в Швейцария

.
Този 1 лев отгоре отива някъде другаде, изчезва мистериозно. Този 1 лев отива към тези, които на ишлеме произвеждат горивата у нас към швейцарски сметки и към корупция. Не само към Лукойл. Чуваме за различни срещи и преговори между министъра на финансите с разни хора с интереси в този бизнес.Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ в коментар за високите цени на горивата.
 

Единият лев е с неизяснен произход защо се дължи. Вчера създадохме специална комисия, която ще разследва всички тези факти и обстоятелства. Изводите, които ще формира тя, няма да са секретни. Днес бизнесът не знае каква цена ще плаща през август и септември. Дори не се знае дали ще има газ и доставки, допълни тя пред bTV.

 

Ние имаме съмнения, че цената на горивото ще е 4 пъти по-ниска, защото не знаем какво е подписано, посочи Атанасова и обвини КЕВР за хаоса в енергетиката, посочи тя.


Тя коментира и хвалбите на Нинова за индустриален растеж: Прогнозата на БНБ е ужасяваща. Икономическият растеж за годината ще е около 1%, което е стряскащо, а за някои стои инфлацията вече е 26%. Нека да не сме лицемери и да се каже, че производителят трябва да знае последната точка на износ на оръжие. Членове на правителството живеят в друга реалност. Мерките, каза още шефката на на ПГ на ГЕРБ .

 

Толкова успешното правителство - твърде често имам чувството, че членове на правителството живеят в паралелен свят. Всички мерки, които това правителство взе, голяма част предложени от опозицията, всички останали са спорни като реализация. Инфлацията е свързана с ръста на цените на енергоносителите - ток, газ, горива. Първата мярка, която ГЕРБ предложи, беше мораториум на цените за битовите потребители. Втората мярка - благодарение на нас бизнеса не плаща 800 лева. Третата мярка, която предлагаме срещу инфлацията, е замразяване на цените на горивата на 2,70 лв., не спря да обвинява Атанасова.

 

Всичко в този кабинет е една голяма лъжа. Днес разбрах, че ББР е писала в устава си онези кредити, които се раздаваха над 5 милиона лева и Кирил Петков ги ограничи, Лорер днес ги е върнал. Това правителство се самосвали. Ние винаги сме били в коалиция с българските граждани. Затова отново кандидатстваме за тяхното доверие. Ако ни изберат, оттам нататък важните токи са евроатлантическа ориентация, Еврозона, обясни Атанасова, а водещата каза, че ще поиска отговор от министър Лорер дали твърденията и отговарят на истината.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2940 |14.07.2022 Атанасова: Доверието към 47-ото НС е изчерпано. Резонно е да има избори през октомври . 0| 3190 |13.07.2022 Четвърто обвинение за Семерджиев след зверската катастрофа . 0| 23852 |13.07.2022 Митев към Атанасова: Огледайте се! Времето на Борисов, в което държавата извиваше ръцете, свърши . 0| 4290 |10.07.2022 Десислава Атанасова: Приемам на шега думите на Борисов за тримата депутати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads