Реклама / Ads
12| 15589 |04.07.2024 НОВИНИ

Атонски старец: Бог е на страната на Украйна, не на агресора. Русия я очаква катастрофата от началото на ХХ век

.
Серхий Шумило и Алексий Ксенофонски Източник: Сергій Шумило
Според него връщането в СССР е невъзможно, Украйна ще бъде свободна, тя жертвоготовно се бори за правото си на съществуване, дадено от Бога, и Бог определено е на страната на Украйна, а не на агресора.
 

Украинският историк Серхий Шумило, Facebook.

 

"Русия я очаква повторение на катастрофата от началото на ХХ век", казва авторитетният атонски старец Алексий Ксенофонски. Според него Русия е избрала пътя на връщане към съветското безбожно минало и се опитва да го наложи на другите, което със сигурност ще доведе до катастрофа за нея. Той смята, че агресивната война на Русия срещу Украйна е началото на тази катастрофа, която ще има много сериозни последици за Русия в бъдеще...







По думите на стареца в детството си той е бил свидетел как комунистическите партизани, подкрепяни от Москва, убивали негови съселяни и носели отрязаните им глави в кошници за разпознаване на роднините им. Той е преживял ужасите на военните престъпления, извършени от подкрепяните от Москва комунисти, и добре помни последствията от тях, така че разбира украинците и нашето желание за свобода и е на наша страна.

 

Казва, че ако гърците не бяха победили комунистите, може би нямаше да има Гърция. "Нашите родители се бориха за свободата, за домовете и семействата си. Сега украинците трябва отново да се борят по същия начин", казва старецът. Според него връщането в СССР е невъзможно, Украйна ще бъде свободна, тя жертвоготовно се бори за правото си на съществуване, дадено от Бога, и Бог определено е на страната на Украйна, а не на агресора.


По време на разговора ни старецът Алексий ме увери, че всеки ден се моли за Украйна и украинския народ. Особено усърдно се моли за всички украински военнопленници и за тяхното освобождаване. Той изпраща своята благословия и думи на молитвена подкрепа на всички украинци, особено на украинските войници, като им пожелава вяра, издръжливост, смелост, мир и спасение.

 

P.S. На снимката - с игумена на Атонския манастир Ксенофонт архимандрит Алексий (Мадзирис), Света Гора Атон, юни 2024 г.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2406 |04.07.2024 Затварят столичната ул. "Опълченска" за дълъг ремонт . 2| 3134 |04.07.2024 "Сивите вълци": Турция привика посланика на Германия заради разследване срещу турския футболист Мерих Демирал . 0| 2214 |04.07.2024 Русия уби петима и рани 53-ма в Днипро. НАТО ще представи "конкретни пътища" за членство на Украйна . 7| 2368 |04.07.2024 Марков за Михайлов: "Mултимилионер, семпъл ум и посткомунистически възгледи"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads