Реклама / Ads
28| 11860 |19.02.2012 НОВИНИ

Авджиев махнат от Навигатор заради Румен Петков

.
Александър Авджиев
Починалият от рак журналист Александър Авджиев е махнат от предаването “Навигатор” по БНТ, защото уличил министър на вътрешните работи от Тройната коалиция Румен Петков. Това разкри по ТВ 7 медийният експерт Светлана Божилова.
 

  

Според нея “мократа поръчка” за отстраняването на бащата на Добро утро е изпълнила бившият шеф на БНТ Уляна Пръмова, която се славеше като близка до червените среди.

 

Алис Крайчева смята пък, че излязлото картонче, че Авджиев е бил агент на ДС, е въздействало като морален шамар на журналиста. Тя е категорична, че Сашо никога не е изпълнявал нареждания и винаги е имал собствено мнение. Преди години той сам свалил предаването си “Добро утро”, защото искал да го запомнят с най-доброто.

 

Той е чувствителен и тези девойки, не искам да им споменавам имената (Вяра Анкова и Севда Шишманова – б.р.), го унизиха, като го пратиха да върши работа за гимназист, а той имаше капацитет за супер продуцент, заяви популярната журналистка. Тя припомни, че Вяра Анкова се е появила за първи път на екран именно в предаването “Добро утро” именно със съдействието на Авджиев.

 

Светлана Божилова е категорична, че Авджиев и Кеворкян били най-обичаните водещи и са единствените, които по два пъти са получавали призът на зрителите за това.

 

В предаването по ТВ 7 се включи  и Бойко Станкушев, член на управителния съвет на БНТ, който обясни, че Авджиев изпаднал от националната медия, тъй като в атестацията си получил под 40 точки.

 

ТВ 7 показа и агентурното досие на Сашо Авджиев, огласяването на което се смята, че е провокирало болестта рак, от която си отиде журналистът. То е само от три листа, а агент Павел не е написал и ред доноси срещу колеги. Делото му е свалено от отчет, защото Авджиев се е оказал непригоден и не е давал очакваната информация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 17579 |15.02.2012 Ал. Авджиев искал да ускорят кончината му, за да спре да го боли . 18| 11028 |14.02.2012 Жертва на „Наглите”: Запалиха ми колата заради убийството на Мирослава . 33| 10629 |14.02.2012 Отиде си журналистът Александър Авджиев . 1| 5130 |11.02.2012 Режим на паркирането в София заради снегопочистване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads