Реклама / Ads

1| 2621 |18.12.2020

Австрия въвежда 10-дневна карантина за пристигащи от България

.
Пристигащите от България в Австрия ще бъдат задължени от 19 декември да декларират, че влизат в 10-дневна карантина.

За това посолството ни във Виена бе уведомено от австрийското министерство по европейските и международните въпроси. Към момента не е посочена дата, до която ще важат новите разпоредби.

 

При влизане в Австрия пристигащите от България ще трябва да декларират, че попадат в 10-дневна карантина като представят попълнени приложения E и F, в които описват къде ще останат по време на карантината.

 

Най-рано на 5-ия ден след началото на карантината гражданите биха могли да се освободят от нея като предоставят негативен резултат от молекулярно-биологичен PCR тест или антигенен тест. Карантината може да бъде отменена за целите на отпътуването от Австрия, когато обаче това стане при максимално ограничаване на опасността от зараза на други лица.

 

Предвидени са изключения от посочения режим, но само при представяне при пристигането на негативен резултат от молекулярно-биологичен PCR тест или антигенен тест не по-стар от 72 часа. Изключенията ще се отнасят за следните групи граждани: хуманитарни екипи; граждани, които пътуват със служебна цел; до един придружител на гражданин, което пътува по медицински причини; граждани, които пътуват, за да могат да присъстват на съдебни или други задължителни административни производства; трети лица, когато разполагат с идентификационен документ по раздел 95 от Закона за полицията за чужденци от 2005 г.,BGBl. I No 100/2005.

 

В държавите, от които в Австрия се влиза без ограничения, към момента са изброени: Австралия, Финландия, Ирландия, Исландия, Япония, Нова Зеландия, Норвегия, Южна Корея, Уругвай, Ватикана. България и всички останали държави-членки на ЕС, които не са в този списък, подлежат на новите разпоредби.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството ни в Австрия.

 

Австрия въвежда национална карантина за трети път от началото на пандемията и само 11 дни след края на втората. Веднага след Рождество ще бъдат затворени нехранителните магазини и ресторантите. Те, както и училищата, музеите и театрите ще останат затвоени до 18 януари. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. СО решава да се въвежда ли ”Зелен билет” при по-малки замърсявания на въздуха 0| 2360 |17.12.2020 . ЧЕЗ ЕЛЕКТРО въвежда нова интегрирана система за управление на взаимоотношенията с клиенти 0| 2353 |15.12.2020 . Иво Христов: Никой няма интерес от въвеждането на 5G, ако крие риск за здравето 9| 3418 |07.12.2020 . Въвеждат се нови ограничения за влизащи в България 1| 3687 |30.11.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ