Реклама / Ads
15| 11176 |19.11.2009 НОВИНИ

Азер Меликов се върна в "Информационно обслужване"

.
фирма „Информационно обслужване” АД. Източник: в. 24 ЧАСА
Азер Меликов - скандалният съветник и член на политическия кабинет на бившия премиер Сергей Станишев вчера е бил засечен на тайнствена среща с Чавдар Тодоров, шеф на държавната фирма „Информационно обслужване” АД. Това съобщиха за Frognews.bg осведомени източници от дружеството. Разговорът между двамата е продължил три часа в шефския кабинет на фирмата на ул. „Панайот Волов” в столицата.
 

До изборната победа на ГЕРБ на парламентарните избори това лято Меликов беше председател на борда на директорите на „Информационно обслужване”, но бе уволнен след скандални разкрития за източване на дружеството, получаване на бомбастични месечни възнаграждения и харчене на държавни пари за червени прашки и други началнически прищевки. Стопанската дейност на съветника на Станишев бе подложена на проверка от компетентните органи, но днес градският прокурор на София Николай Кокинов уточни за Frognews.bg, че на този етап няма основание да се повдигне обвинение лично срещу Меликов. В прокуратурата обаче е образувано досъдебно производство срещу фирмата „Информационно обслужване” АД за злоупотреби, но проверките още са в начална фаза.

Името на Азер Меликов, който е от афганистански произход, придоби скандална известност като автор на черния пиар, който БСП водеше срещу ГЕРБ, ДСБ, Борисов и Костов по време на предизборната надпревара.

Източници на Frognews.bg разкриха и интересни кадрови трансформации, станали след смяната на властта в Министерски съвет. До 1 септември тази година настоящият шеф на държавното дружество „Информационно обслужване” Чавдар Тодоров е бил и независим член на съвета на директорите на частната фирма „Специализирани бизнес системи”. От началото на септември неговото място е заето от небезизвестния анализатор на „Позитано” 20 и бивш секретар на МВР Цвятко Цветков. Това потвърждава и справка в сайта на фирмата в Интернет. До съставянето на новия кабинет от Бойко Борисов именно Цветков пък е бил консултант на „Информационно обслужване” АД, докато Меликов е ръководел дружеството. На новия си пост в „Специализирани бизнес системи” експертът по проблемите на сигурността в БСП е избран за срок от 3 години. Името на частната фирма бе свързано преди време с печелене на обществена поръчка от ДАНС за 2008 г. за доставка на консумативи.

В „Информационно обслужване” АД обаче се говори, че и настоящият шеф Чавдар Тодоров е протежиран от червените, въпреки, че се ползвал и с доверието на новата власт. Той имал топла връзка с дама от екипа на Сергей Станишев на „Позитано” и вероятно така през пролетта се намърдал в апетитното дружество, а месечното му възнаграждение било по-голямо от това на министър-председателя. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4872 |02.11.2009 Съдът върна едномесечното отчитане на тока . 7| 13859 |25.09.2009 Прашките на Меликов станали партиен въпрос в БСП . 0| 5188 |24.09.2009 Върнаха делото Арабаджиев за преразглеждане . 1| 4842 |05.09.2009 Британците признаха: Меграхи върнат срещу петрол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads