Реклама / Ads
15| 6689 |10.08.2021 НОВИНИ

Бабикян: Не може Трифонов да оттегля кабинет, вносителят е президентът

.
Арман Бабикян Източник: БГНЕС
Юридически няма как да не се довърши започналата вече парламентарна процедура по изпълнен мандат. Така че кабинетът на ИТН ще трябва да мине през гласуване в пленарната зала. Освен това вносител на проекта за правителство не е Слави Трифонов, за да оттегля, а президентът Румен Радев. Тази теза защити депутатът от ”Изправи се БГ! Ние идваме!” Арман Бабикян пред Dir.bg.
 

"Чисто юридически, поне хората, с които съм се чул, защото аз не съм юрист, са доста озадачени от това, че някакъв човек започва да говори по Фейсбук и смята, че по този начин оттегля кабинет, внесен от президента на републиката в Народното събрание.

Вносителят на изпълнения мандат на ИТН е президентът и папката, която му бе върната, вече е изпълнен мандат", коментира Бабикян. Този мандат се вкарва в НС и в дневния ред с указ на президента на България. Тоест, вносителят е той и трябва да си мине парламентарната процедура", допълни той.

 

"Трябва да имаш основание, за да дадеш втори или трети мандат, а след като не е завършена процедурата по първия, на какво основание да се случи това, как да се завъртят следващите мандати", недоумява Арман Бабикян. "Надявам се, че за решението не го е посъветвал кандидатът за вътрешен министър", вметна още представителят на "Изправи се БГ! Ние идваме! По думите Председателският съвет на НС ще вземе своето решение за точката от дневния ред, която трябва да бъде гласуване на проектокабинета.

 

За Бабикян отмятането на Трифонов да бъде гласуван негов кабинет е просто доказателство, че ИТН вижда решението на проблемите на България единствено през своя кабинет. "Те си представят управлението на България единствено като тяхно управление, не като управление с партиите на промяната, не като управление с мандат, връчен от суверена, а единствено като управление по начина, по който те си го представят, и с хората, които си представят", коментира депутатът. "Оказва се накрая, че ламтящите за власт са само едни и никой друг. И всички обвинения за това, че някой искал или не искал постове, увиснаха във въздуха", категоричен е Бабикян.

 

Според него, ако човек е добронамерен, би използвал всички процедурни възможности, за да има работещо правителство, "което да се изправи срещу досегашния модел на управление на Бойко Борисов. В отговор на въпроса дали това означава, че и всеки следващ мандат е обречен, Бабикян заяви, че очевидно това е желанието на Слави Трифонов. "Така постъпват малките деца - като не им купят сладолед, почват да тропат с краче и да плачат", направи сравнението той.

 

"Нервите и детинското поведение явно водят до подобни изявления "аз оттеглям, аз внасям и т.н. Единственото разумно нещо, което чух, беше, че г-н Трифонов ненадейно е решил да подкрепи президента Радев за втори мандат", призна депутатът от ИБГНИ. Изумлението на Бабикян идвало от факта, че именно ИТН беше част от атаката заедно с ДПС към министри от служебния кабинет. "Изглежда някакъв процент на поумняване се е появил, поне по отношение на президентските избори. Ако разбира се, това е последното решение", все пак каза Бабикян относно решението на Трифонов ИТН да подкрепи Румен Радев за втори мандат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 6425 |10.08.2021 Слави Трифонов: Ние утре изобщо няма да предлагаме кабинета за гласуване . 6| 6377 |10.08.2021 Пророчеството изпълнено: Трифонов, 2015 г.: Да взема да направя една партия. Не ви ли изглежда нелепо? . 5| 5317 |10.08.2021 Дончева: Моето впечатление е, че Трифонов предава на сценаристите заповеди, които не подлежат на корекции . 67| 4495 |10.08.2021 Очаквано: ”Демократична България” каза ”Не” на Трифоновия кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads