Реклама / Ads
9| 2492 |05.08.2024 НОВИНИ

ИТН върна третия мандат неизпълнен, списъкът за нов служебен премиер е къс, Радев кани Назарян

.
В президентството
"Има такъв народ" върна третия мандат на президента Румен Радев неизпълнен. Така 50-ото Народно събрание отива в историята и трябва да се готвим да изберем състава на 51-ото. Това ще е седми предсрочен вот за малко над три години.
 

Установихме, че нямаме особени различия с другите партии и бихме могли да вървим заедно, но политическата мъдрост в една партия не достигна, коментира председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

 

"Благодарим за доверието, че връчихте мандата на нас. Излишно е да ви казвам какво се случи, защото беше публично. Ако има някакъв позитивизъм в това, което се случи е, че ние разговаряхме с всички политически партии без една. Това не се случи нито с първия, нито с втория мандат", каза Тошко Йорданов.

 

От своя страна президентът благодари на ИТН за опита да реализират мандата и коментира, че отиването на поредни избори поражда съмнение дали парламентаризмът е ефективна форма на функциониране на държавата.

 

"Спиралата избори продължава да се развихря и не само предизвиква раздразнение, но и отключва редица деструктивни процеси, блокаж на редица институции, отчуждение на гражданите. Решението на кризата е в ръцете на политическите партии и те трябва да възприемат, че основата на създаването на успешна коалиция се кое не след изборите, а преди тях".

 

В заключение държавният глава поясни, че ще продължи да се придържа към Конституцията, макар отново да напомни, че последните промени в основния закон са ограничили предмета му на дейност.

 

От думите на Румен Радев стана ясно още, че днес възнамерява да покани председателят на Народното събрание Рая Назарян на разговор, за да обсъдят готовността ѝ да стане служебен премиер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2212 |05.08.2024 Светлин Тачев: 50-ото НС олицетворява кризата на партийността. Досега не е имало толкова независими депутати . 2| 2272 |05.08.2024 Задава се нов пик на жегите, опаност от пожари . 3| 5538 |05.08.2024 Психологът д-р Пламен Димитров: У нас от десетилетия се внушава културата на егоизма, което води до обществена фрагментация . 1| 2994 |05.08.2024 Командващият украинските ВВС: Ликвидирахме всички 24 дрона, които окупаторите изстреляха тази нощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads