Реклама / Ads
8| 11932 |18.11.2016 НОВИНИ

Бъчварова: Борисов от добър управленец стана изключителен държавник!!!

.
Румяна Бъчварова
Борисов от един добър управленец стана един изключителен държавник. Това каза за своя бос и министър председател в оставка Бойко Борисов вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова. Според нея той се променил в тази посока през втория си мандат като премиер.
 
Тя продължи с хвалбите, но посочи, че не са знаели, че няма да изкарат целия мандат. „Работехме за цял мандат. Поводът за оставката не бяха коалиционните отношения. Опитвахме се да преодолеем проблемите във всеки един момент, колкото и да беше трудно. В България отношението към политическия елит е свързано с това, че всеки се е вкопчил във властта. Не, този път отговорността беше поета, както и първия път, и с всички рискове се отива на нови избори, за да се поиска доверието на избирателите“, заяви Бъчварова.

„Няколко дни, след като встъпих в длъжност като министър, отстоях смисъла на пенсионната реформа на Ивайло Калфин и това предизвика недоволство в служителите на МВР. Това са дилемите и трудностите пред една коалиция. Важно е да се следва линията на поведение и приоритетите, които искаш да следваш“, допълни тя.

За кандидатурата на Цецка Цачева за президент и това дали е била грешка, Бъчварова коментира, че става въпрос за мажоритарен избор. „Избирателите подходиха по-скоро емоционално към своя избор. На фона на другите възможности, мисля, че към онзи момент беше единственото решение. Имаше поредица от аргументи“, посочи вицепремиерът.

За признанието на Бойко Борисов, че е сгрешил на тези избори, Румяна Бъчварова посочи, че е рядко срещана такава практика в политиката да си признаеш грешката. „Този факт показва, че партията не е онази армия, която безропотно следва едно или друго решение. Нормално е в политиката да има и загуби. Важно е как поемаш загубата и как излизаш от нея. Имаме програма и опит, знаем как трябва да се управлява държавата и кое е важното и маловажното“, уточни Бъчварова и добави, че няма причина да не остане до Бойко Борисов. На въпрос дали отново би станала вътрешен министър, тя отговори, че ще реши следващият министър-председател, но уточни, че има достатъчно опит.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4013 |17.11.2016 Ген. Атанасов: Заради личното си его Борисов ни вкара в криза . 0| 4328 |17.11.2016 Бъчварова: Не е ясно от къде ще се намерят 172 млн. лв. за бюджета на МВР . 1| 3814 |17.11.2016 Борисов влезе в президентството . 2| 4485 |17.11.2016 Свиленски към Борисов: Да си иде вкъщи и оттам да си дава съветите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads