Реклама / Ads
0| 4834 |27.03.2016 НОВИНИ

Бъчварова контра на Борисов: Не трябва да бързаме с антитерористичния закон

.
Искам да поздравя колегите за перфектната работа. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ вицепремиеът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод продължилата близо денонощие криза в столичния квартал "Стрелбище" с бившия полицай Петър Коджейков. Всички, взели участие в акцията, направиха изключително правилна преценка за ситуацията, хладнокръвно планирахме действията си и в крайна сметка имаме резултат, който показва техния професионализъм.
 

Вътрешният министър коментира и проведеното антитерористично учение в София във вторник, когато бяха извършени кървавите атентати в Брюксел, като даде отговор и на оплакванията на попаднали на мястото на провеждането на учението граждани. „Учението беше планирано планирано, целта му беше да се види как можем да реагираме при такава ситуация. През целия ден информирахме, че ще има такова учение. Няма как всеки да информираме лично. Ако тези хора бяха допуснати в оградената зона и ситуацията беше реална, животът им щеше да бъде застрашен.“ Тя обясни, че на базата на резултатите от учението ще бъде изготвен анализ.

Попитана колко са случаите на преминали през границата ни терористи има, тя посочи: "Има случаи, при които установяваме съвпадение на данни, но нямаме възможност и основание да ги спираме". Много искаме да уредим законодателството ни така, че да ги спираме още на границата. Общият брой на хората, които носят такава опасност, се измерва с хиляди, каза вицепремиерът. „Не трябва да бързаме с антитерористичния закон, тъй като в момента се урежда единна европейска директива, която да урежда всички проблеми по темата“, смята Бъчварова. По-рано премиерът Борисов застана на обратната позиция, че приемането на закона вече е закъсняло.   Бъчварова заяви, че съзнава, че реформата в МВР е от изключителна важност. „Не можем да имаме адекватен отговор на терористичните заплахи, ако нямаме добре работещи служби. Оказва се, че терористите винаги са с една крачка пред нас.“ По думите й, няма основание да вдигаме ограда по границата с Гърция. Рискът там е по-скоро потенциален, отколкото реален.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4773 |27.03.2016 Борисов: Новия антитерористичен закон наистина закъснява . 0| 4684 |25.03.2016 Контрабандна пратка с цигари на "Булгартабак" е хваната в Турция . 0| 4429 |25.03.2016 Борисов: Условията в гръцките лагери са ужасяващи . 0| 5665 |24.03.2016 Борисов: Недопустим е начинът, по който американците изнесоха българска информация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads