Реклама / Ads
5| 4053 |28.10.2015 НОВИНИ

Бъчварова: МВР си свърши работата по най-добрия начин

.
Румяна Бъчварова
Отговорността за изборите е изцяло на ЦИК, МВР си свърши работата по най-добрия начин, каза пред журналисти след заседание на Министерски съвет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде Фокус. "Не я прехвърлям, това е тяхната отговорност", заяви тя във връзка с това дали прехвърля отговорността за многото проблеми по изборите на ЦИК.
 
По думите й, е имало проблеми, които са дошли от закона. "МВР си свърши работата по най-добрия начин, осъществи охраната. Това беше нашето правомощие там. Съжалявам за всички неприятности, които хората са изтърпели, те са недопустими", допълни вътрешният министър. "Надявам се депутатите да приемат промени, така че да направят изборната администрация много добре работеща. Навярно помните как беше приет и наложен този закон, в момента трябва да се справим с всички грешки, които са в него", коментира тя. "Имаме нужда от много добре работеща изборна администрация, за да не допуснем проблеми при провеждането на изборите и такава за спекулации, че администрацията не се справя. Трябва да разграничим правомощията и отговорностите на всички органи и институции", каза още Румяна Бъчварова.

На въпрос дали управляващата коалиция ще намали ли мандата на ЦИК по предложение на Цветозар Томов, Бъчварова обясни, че това е решение, което трябва да бъде взето след втория тур на изборите от народните представители. "Вчера на коалиционния съвет беше обсъдена тази тема, необходими са промени. Те трябва да се измислят като се анализира практиката на тези избори, които може би са най-сложните за организирани и за това проблемите изпъкнаха толкова ясно. Депутатите ще решат", заяви тя.

На въпрос за подготовката за провеждане на балотажа, вътрешният министър уточни, че организацията е много точна. "Анализираме рисковите секции, за да можем там да засилим присъствието си. Надявам се да ви е направило впечатление как се справихме с тези избори. Операциите, които проведохме 2 дни преди тях обхванаха широк кръг от хора, за които имаше сведения, че се подготвят за неправомерни действия", посочи тя. "11 155 служители участваха на прага на всичките си възможности, с присъствието си на практика осъществиха един много силен контрол и изненадите в резултатите на някои общини доказват, че са били ефективни", каза още Бъчварова. "Ще имаме още по-добри възможности за балотажа, понеже няма да е във всички общини и ще се съсредоточим там , където са най-рисковите секции. Ще действаме така както трябва", допълни тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5940 |26.10.2015 Бъчварова: Гавра е поведението на Сидеров . 5| 4407 |26.10.2015 Р. Бъчварова: Аз съм последният човек, отговорен за Сидеров . 27| 4782 |16.10.2015 Бъчварова: 54-те мигранти са с особен профил, близък до рисковия . 32| 6897 |13.10.2015 Бъчварова: Лекари настояват Сидеров да се извини за скандала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads