Реклама / Ads
17| 3127 |28.06.2023 НОВИНИ

Байдън: Ясно е, че Путин губи войната в Украйна, губи войната и вкъщи и е станал нещо като парий за целия свят

.
Източник: личен архив
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че руският президент Владимир Путин е станал парий за целия свят, но е трудно да се каже дали е бил отслабен от скорошните събития с участието на ръководителя на наемническата група "Вагнер", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Байдън говори пред репортери в Белия дом преди да замине на посещение в Чикаго.

 

Ясно е, че Путин губи войната в Украйна, губи войната и вкъщи и е станал нещо като парий за целия свят, коментира президентът на САЩ.

 

Припомняме, че бунтът на шефа на наемническата групировка "Вагнер" Евгений Пригожин предизвика най-голямата политическа криза в Русия от десетилетия насам.

Основателят на Групата "Вагнер" започна въоръжено въстание срещу военното ръководство на Русия на 23 юни. Неговите наемници окупираха град Ростов и тръгнаха към Москва.

 

По пътя си те свалиха хеликоптери и самолети на военновъздушните сили на Русия.

 

В южния град Ростов на Дон, който малката армия на Вагнер превзе, около 10 000 кв. м пътища и къщи бяха повредени.

 

През уикенда властите във Воронеж съобщиха за огромен пожар в петролна база, който очевидно е избухнал в резултат на похода на Вагнер.

 

След споразумение между Кремъл и Пригожин, за което се твърди, че е постигнато с посредничеството на беларуския диктатор Александър Лукашенко, руски официални лица заявиха, че на основателя на "Вагнер" и на неговите изпълнители ще бъде разрешено да заминат за Беларус.

 

По-рано беларуският диктатор потвърди, че Пригожин вече се намира в Минск съгласно споразумението, което сложи край на бунта му, а освен това приветства бойците на Вагнер.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 3233 |28.06.2023 Володимир Зеленски: Путин е засегнат от лудост, ръководството на Русия са бандити . 8| 3337 |27.06.2023 Лукашенко убедил Путин да не убива Пригожин, балтийските страни спешно искат допълнителни военни сили от НАТО . 1| 2952 |27.06.2023 Военен експерт: Тепърва ще става ясно кой стои зад опита за метеж на ЧВК ”Вагнер” на Евгений Пригожин . 5| 3010 |27.06.2023 Путин си призна, че издръжката на „Вагнер“ е била осигурявана изцяло от руската държава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads