Реклама / Ads
0| 2482 |26.05.2024 НОВИНИ

Байдън открои критичната роля на САЩ за Израел, Украйна и Индо-тихоокеанския регион

.
Американският държавен глава Джо Байдън Източник: БГНЕС
Стопанинът на Белия дом Джо Байдън подчерта в събота критичната роля на подкрепата на САЩ за съюзниците по света. Сред тях той открои Израел, Украйна и Индо-тихоокеанския регион, предава "Ройтерс".
 

Той направи изявлението в реч във Военната академия на САЩ "Уест Пойнт" в Ню Йорк.

 

Речта пред 1036 дипломирани кадети от американската армия е част от усилията на Байдън администрацията да подкрепи активния и пенсиониран военен персонал. Те включват двупартиен закон, който той подписа преди две години, за да помогне на ветераните да получат по-лесен достъп до здравеопазване.





Байдън определи американските войници като "работещи денонощно", за да подкрепят Украйна в продължаващата повече от две години война с Русия. Но също така повтори ангажимента си да ги държи далеч от фронтовата линия.

 

Американският лидер освен това постави специално ударение върху ролята на САЩ в отблъскването на ирански ракетни атаки срещу Израел и подкрепата за съюзниците в Индо-Тихия океан срещу нарастващия китайски милитаризъм в региона.





"Благодарение на въоръжените сили на САЩ, ние правим това, което само Америка може да направи като незаменима нация, единствената суперсила в света", категоричен бе Байдън.

 

Държавният глава трябва да участва в службите за Ден в памет на загиналите във войните на националното гробище Арлингтън във Вирджиния в понеделник. Седмица по-късно той ще пътува до Франция, за да участва в церемониите по случай 80-ата годишнина от от десанта в Нормандия.

 

Предвижда се Байдън да изнесе голяма реч за героизма на съюзническите сили през Втората световна война и продължаващите заплахи за демокрацията днес.





Като вицепрезидент той два пъти се обръща към завършващ клас кадети в академията на около 64 км северно от Ню Йорк, но това беше първият път като президент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2639 |26.05.2024 ISW: Харковска област - руски атаки и украински контраатаки . 2| 2757 |25.05.2024 Куп институции следиха хешкода и удостоверяването на машините за вота . 3| 2929 |25.05.2024 Колко струват средно клиничните пътеки във всяка област? . 1| 2668 |25.05.2024 6 села погребани от огромно свлачище в Папуа Нова Гвинея, има жертви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads