Реклама / Ads
0| 2785 |21.06.2022 НОВИНИ

Балабанов пита къде е българското предложение за РСМ и критикува кабинета

.
Северна Македония - доказателствата за национално предателство са налице. Новината е едно френско предложение, имащо за цел да изчисти гузната съвест на неговия архитект - Кирил Петков. Защо е френско предложението, не е белгийско? Къде е българското предложение? Важното е да победи Макрон. Какво ни казват французите - вие пуснете РСМ, пък ние ще ви обещаем някой ден да се погрижим за правата на българите там.
 

Това заяви от трибуната на Народното събрание депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов. /ТУК гледайте дебата/


Той прочете декларация от името на парламентарната група на Трифоновата формация на старта на дебатите по внесения от ГЕРБ вот на недоверие срещу правителството. 

 

"Французите ни казват - вие я пуснете, пък ние после ще се разберем. Знаем, че не съществува за вас македонски език, но за нас съществува. Вие ги пуснете, пък няма значение. Вие ги пуснете, нищо, че за тях сте малцинство...", посочи още Балабанов.


Припомняме, че темата за европейското членство на РСМ доведе до раздор в коалицията и напускането на ИТН. 


Предложението на Франция за разблокиране на преговорния процес за присъединяването на Скопие към ЕС бе определено от мнозина като "най-доброто до момента". Ласкаво се изказа и президентът Румен Радев. Станислав Балабанов обаче не отчете този факт. Отчете друго - критиките на държавния глава към правителството. 


"Докато отсреща крещят, че съм и сме част от мафията, трябва да се опрем на фактите. Все пак всеки един от нас тук е изпратен, за да служи на обществото. Напоследък, когато говорим свободно и се придържаме към фактите, сме мафиоти. От вчера и президента е част от мафията. Изведнъж и той е ГЕРБ и ДПС. Защото е свободен, независим и казва истината. Понеже тя, грозната истина, не се харесва на Кирил Петков и Асен Василев, президентът е част от мафията", посочи Балабанов. 


По думите му отцепилите се депутати от ИТН не са предали партията или членовете й, а България. 


“Изводите съм си ги направил и заради това вече не съм част от тази коалиция. От сърце ви го казвам - няма нищо по-велико от усещането да си на страната на истината", посочи Балабанов. 


Депутатът от ИТН критикува правителството за липсата на резултати в борбата с корупцията, неслучилата се реформа в правосъдната система. 


“Колко символи на корупцията бяха задържани от Решков, каквито обещания бяха дадени в началото на управлението. Нито един. Не. Извинете. Един беше задържан, но резултатът бе, че си втвърди избирателите”, посочи Балабанов. 

 

Александър Симов репликира на Балабанов:

 

"Моля да правите забележка на депутат, който си мисли, че това е студиото на ⅞. Тук не е тв студио. Депутатът от ГЕРБ Кирил Ананиев след него взе думата: Нашата парламентарна група предложи проект за вот на недоверие. решихме да акцентираме върху най-големият му провал- неадекватна финансово-икономическа политика. Тя е отражение върху всички сфери на държавата. Темата е голяма. Ще се спра на някои аспекти и как се отразява на публичния сектор".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2831 |21.06.2022 Атанас Атанасов: Ще се опитаме да убедим депутатите, че сега не е време за избори . 0| 3906 |19.06.2022 Докато сме на власт, страницата за частния бизнес на „Капитан Андреево“ ще бъде затворена, твърди министър Иванов . 0| 3415 |19.06.2022 Докога министър Наско ще се вози на лъскава лимузина на НСО, пита сдружение „Зограф“ . 0| 3571 |19.06.2022 Антоанета Цонева, ДБ: Никой в коалицията „Ориент-експрес“ не знае какво иска и накъде води страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads