Реклама / Ads
32| 3283 |05.01.2022 НОВИНИ

Балабанов: Темата с визите за САЩ и приемането ни в Шенген са надграждане

.
Коментарите и анализите, че “Има такъв народ” е сложило на тезгяха националния интерес на България и ще продадем Република Северна Македония в името на други цели са абсолютни глупости. Без спазване на Договора за приятелство и добросъседство, няма да се водят разговори. Шенген и визите за САЩ са надграждане и последствие.
 

Това заяви пред журналисти депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

 

Повод за коментара му е публикацията на Слави Трифонов във Facebook. В нея лидерът на партията заяви, че ако "лоялните ни партньори" в лицето на ЕС и САЩ настояват Република Северна Македония да влезе в Европейския съюз, трябва да бъдат премахнати визите за Вашингтон и България да стане част от Шенген. Това предизвика остри реакции както у нас, така и у съседна Република Северна Македония.

 

По думите на Балабанов позицията на Трифонов е като на гражданин, но "Има такъв народ" я подкрепя. Не отговори пряко на въпрос дали в крайна сметка това ще се превърне в условие за допускането на РСМ в ЕС.

 

"Фундамента, на който стъпваме, е Договора за добросъседство и приятелство, защото РСМ първо трябва да премахва езика на омразата. Няма как да стартират преговорите преди РСМ да изпълни най-важното условие - да спазва договора си", посочи Балабанов и допълни, че темата за визите за САЩ и членството ни в Шенген са надграждане.

 

"Идеите в поста на господин Трифонов по отношение на това, че трябва да паднат визите за нас като граждани за посещаване на Съединените американски щати и да влезем в Шенген са напълно логични на база лоялността ни като партньор на ЕС и НАТО от толкова много години. За съжаление винаги оставаме някъде в чакалнята. След като нашите лоялни партньори толкова са се забързали за някъде и имат претенции по отношение на бързото приемане на конкретна държава в ЕС, логично е да изпълнява и обещанията си към лоялния си партньор от толкова много време", посочи още Балабанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3412 |23.12.2021 15% е ръстът на произведената електроенергия, системата не е нестабилна, увери министър Николов . 19| 5738 |14.12.2021 Министър Йорданова: При Гешев имаме същия тупик като при Цацаров – задръства системата . 0| 2976 |13.12.2021 Доц. Инджов: Отломки от „системата ГЕРБ“ могат да минират опитите за прочистване на медиите . 1| 3138 |12.12.2021 Ген. Миланов: Прокуратурата стана господар в системата на досъдебното производство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads