Реклама / Ads
7| 2934 |13.07.2021 НОВИНИ

DW: Българи и македонец заедно в Космоса? А кога и на Земята?

.
Източник: БГНЕС
Слави Трифонов залъгва избирателите си със захарен космически памук. Иска да изпрати българи и северномакедонец заедно в Космоса. Но не ли по-добре първо да си оправим отношенията на Земята?
 

Коментарът е на Александър Андреев за DW.

 

Българин и българка заедно със северномакедонец в Космоса. Симпатична идея, безспорно. Навремето "големият брат" СССР по същия начин развеждаше братчетата и сестричетата от социалистическия лагер на пътешествия в околоземната орбита. Сега България като "голяма сестра" можела да организира същата космическа екскурзия за Северна Македония. Как ли да я оценим по скалата от 0 до "хитър политически ход"?

 

А кога заедно на Земята?

 

Няма значение дали идеята е на г-н Станислав Трифонов, или на други български политици: очевидно целта е да се направи впечатляващ ход с коня върху шахматната дъска на обърканите българо-македонски отношения. Хем да се прегърнем в небето и така завинаги да изчистим противоречията, хем да покажем на света, че сме конструктивни и напредничави.

 

Да, красив фойерверк. Но не е ли по-добре първо да си оправим отношенията на Земята, и то на едно съвсем конкретно парче земя, което делим вече от хилядолетия? Не е ли по-добре през това парче земя вместо граници да прокараме жп-линии и шосета, да построим общи индустриални паркове и туристически обекти и да го превърнем в красива и процъфтяваща част от ЕС?

 

Космически захарен памук

 

Празни фантазии… Точно в момента българите и македонците са настръхнали в небивала мяра едни срещу други и по-скоро искат едната от двете нации да се окаже колкото е възможно по-далеч - в Космоса или на Марс. А в това време победителят в парламентарните избори продължава да залъгва избирателите си със захарен космически памук.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3764 |13.07.2021 „Слободен печат“: Национализмът в България не е мъртъв, Слави Трифонов е новият Каракачанов . 2| 3186 |13.07.2021 Единствено България и Нидерландия не са представили плановете си пред ЕК . 2| 2829 |13.07.2021 Франс прес: Антисистемна партия, водена от певец, иска властта в България . 7| 3480 |13.07.2021 Македонска медия: България не ни допуска в ЕС, но ще ни отведе в космоса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads