Реклама / Ads

12| 5638 |25.02.2014 НОВИНИ

"България без цензура" внася два законопроекта - "Чисти ръце" и Закон за стартичащия бизнес

.
"България без цензура" внася в парламента законопроект за стимулиране на бизнес ангелите. Текстът, който ще регламентира ролята на държавата в подпомагане на стартиращ бизнес, вече се подготвя от напусналия ГЕРБ Светлин Танчев, който стана депутат на ББЦ.

Ангелите инвеститори са хит на Запад. У нас също работят, но подкрепят идеите за нов бизнес на лична уговорка. С новия закон те вече ще имат подкрепата на държавата. Тя ще поема част от риска при провал на инвестицията. Бизнес-ангелите ще ползват и данъчни облекчения. Законът ще регламентира като цяло подкрепата за стартиращи предприятия.

"Има много пари, които са в тъч линията на икономиката, в банки и под дюшеци, които биха могли да влязат в икономиката и нещо да се случи", обясни идеята си Танчев. "Исках да чуя мнението и на синдиката за закона за стартиращи предприятия – това е една инициатива, в която правителството да поеме риска от загуби на средства, ако стартиращото предприятия не се развие, а от друга страна да се облекчи данък печалба, ако се развие този бизнес", обясни той след днешната среща между КТ "Подкрепа" и "България без цензура".

Подкрепа за проекта са готови да дадат и депутати от ГЕРБ, обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков. Той самият е разговарял с тях и те са обещали да гласуват закона на Танчев. "Имаме най-добрият икономически екип", похвали се Бареков след новото попълнение във формацията.


"България без цензура" внася и втори законопроект за операция "Чисти ръце". Той е почти готов и ще бъде внесен от двамата депутати на партията Румен Йончев и Светлин Танчев. Според лидера на ББЦ Николай Бареков, в ГЕРБ има още десетина депутати, които не подкрепят политиката на Борисов и Цветанов и искат да направят своя парламентарна група, с която би могла да работи и "България без цензура".

"Нашите съратници са в българския парламент, за да работят за гражданите. Не очаквайте от тях да подкрепят страната на управляващите или на опозицията. Те ще бъдат в пленарна зала и е нормално да внасят закони. Г-н Танчев и г-н Йончев с подкрепата на Красимир Стефанов ще предложат интересни законопроекти и ще стоят в залата да бранят позициите си и да накарат този парламент да свърши някаква работа", коментира още лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Нека поне докато си отидат тези депутати да приемат тези два-три закона, призова той.

КТ "Подкрепа" ще помага на ББЦ за нейната социално-икономическа програма. От синдиката ще предоставят свои анализи и експерти. "Получихме писмено икономическата програма на партията, има много интересни идеи, включително и това, че внасят два законопроекта, които да раздвижат парламентарната среда. Разговаряхме по много теми – и за здравеопазване, и за енергетика... Надяваме се, че разговорите ще продължат и занапред на експертно ниво", каза след срещата лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. От името на синдиката той пожела на новата партия успех на предстоящите европейски избори, които определи като символични. Тук се срещнаха най-младите политици с най-старите, каза шеговито Тренчев. Радвам се, че "България без цензура" цени високо социалния въпрос, защото той е ключов и за нас.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 27| 5803 |25.02.2014 "Протестна мрежа" внася сигнал в прокуратурата . 0| 5257 |25.02.2014 "България си ти!" с награди за отличниците в Пловдив . 25| 5891 |25.02.2014 България без цензура" вече е с двама депутати в НС . 27| 4666 |23.02.2014 "България без цензура" внася законопроект за "Чисти ръце" в парламента
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ