Реклама / Ads
0| 4798 |10.04.2016 НОВИНИ

България не била атрактивна нито за трафиканти, нито за мигранти

.
Има достатъчно сведения, че България не е атрактивна дестинация нито за трафиканти, нито за нелегални мигранти, защото границите се охраняват добре. Това каза Георг Георгиев, председател на МГЕРБ по БНТ.
 
„Нашите граници се охраняват така, че да не могат да преминават нарушители. Това, което зависи от нас, за да охраняваме границата го правим и то на този етап – успешно. Георгиев уточни, че по неофициална информация в българските миграционни центрове има настанени, около 800 души.

„Емигрантите в България не надвишават 4000, като говорим за хора, които са с поставени със специален статут на закрила от страна на държавата и тези, които са настанени в съответните създадени места и лагери”, каза още Георгиев. „Има достатъчно сведения, че България не е атрактивна дестинация нито за трафиканти, нито за нелегални мигранти, защото границите се охраняват добре”, подчерта председателят на МГЕРБ. „От всички граници се очаква бежански поток и поради тази причина защитаваме границите си адекватно”, допълни председателят на МГЕРБ.

Георг Георгиев подчерта, че периодично се правят съответни акции, при които бежанците, които влизат в България биват залавяни и екстрадирани. Той припомни, че в момента по границата с Турция се строи съоръжение, възпрепятстващо бежанците и увери, че границата се охранява в достатъчно висока степен. По думите му, по време на обсъждането на включването на армията в охраната на границата никъде не ставало дума за това, че армията перманентно ще се включва операции, а това ще се случва само при необходимост.

Относно изказване на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, че България е единствената страна в ЕС, която задържа нелегални мигранти на изхода от страната, на границата с Румъния Георгиев увери, че Австрия и Унгария правят същото. „Не трябва да насаждаме паника в населението и трябва да кажем действителността такава каквато е – че България охранява границите си добре и това е признато от нашите международни партньори”, увери Георг Георгиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5090 |08.04.2016 А. Гълъбов: България не реагира на "Документите Панама" . 0| 5624 |08.04.2016 Проф. Слатински: Бъдещето на България ще се срамува от мафията . 0| 4444 |08.04.2016 ЕЦБ: България не се консултира по национални законопроекти . 0| 4671 |08.04.2016 Станишев: България не върви напред - няма посока, нито реформи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads