Реклама / Ads
1| 3994 |06.05.2019 НОВИНИ

България изпрати съболезнования на Русия заради авиоинцидента

.
Източник: БГНЕС
Държавният глава Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпратиха съболезнователни писма до руските си колеги след трагичния инцидент с пътнически самолет на летище ”Шереметиево”.
 

41 души, сред които най-малко две деца и един член на екипажа, загинаха в неделя, след като самолет на "Аерофлот" направи аварийно кацане на московското летище "Шереметиево" и избухна в пламъци.

 

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо на президента на Руската федерация Владимир Путин, съобщиха от президентския прессекретариат. Той изразява най-искрени съболезнования на близките на загиналите и отправя пожелание за бързото възстановяване на ранените при катастрофата. В този тежък момент мислите на българите са с приятелския руски народ, се подчертава в писмото на българския държавен глава.

 

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев, съобщи правителствената информационна служба. "Приемете моите най-искрени съболезнования за случилото се на летище "Шереметиево", г-н министър-председател. Бих желал да изразя чрез Вас своята съпричастност към болката и страданието на близките на загиналите и да пожелая скорошно оздравяване на ранените в тази тежка катастрофа", пише премиерът Борисов в съболезнователния адрес до Дмитрий Медведев.

 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пък изпрати съболезнователни писма до председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската Федерация Валентина Матвиенко и до председателя на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската федерация Вячеслав Володин, съобщиха от пресцентъра на парламента. "Скърбим за жертвите на злощастния полет. Вярваме, че ще бъдат положени всички необходими грижи, за да не са сами в тези мигове на изпитания близките на загиналите и да превъзмогнат болката от невъзвратимата загуба", написа Караянчева.

 

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до Сергей Лавров, министър на външните работи на Руската Федерация, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. "Съпричастни сме със скръбта на близките и роднините на загиналите и желаем скорошно оздравяване на ранените", посочва в съболезнователния адрес Екатерина Захариева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3750 |06.05.2019 Около 41% от бежанците в България са деца . 9| 6673 |05.05.2019 Ройтерс: Посещението на папата в България е деликатно начинание . 4| 4257 |05.05.2019 Папата кацна в България, ръкува се с всички в самолета, посрещна го Борисов /обновена/ . 8| 4400 |05.05.2019 Папата пристига в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads